БСП: Полицейщината възкръсва, готви се филтриране на интернет! (видео)

  • 28 февруари 2012 14:31

  • 9513
  • 44
БСП: Полицейщината възкръсва, готви се филтриране на интернет! (видео)
©

Тази власт е известна със своята полицейщина и има реална заплаха за ограничаването на правата и свободите в интернет с готвените промени в Закона за хазарта. Това съобщи на пресконференция след заседание на ИБ на БСП лидерът на социалистите Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Покрай идеята за регулирането на онлайн хазарта държавата прокарва нов опасен прецедент за филтриране на интернет. В новия проектозакон за хазарта се предлага интернет доставчиците да филтрират и ограничават достъпа до всички нелицензирани сайтове за хазарт. Това обаче е ефективна цензура на интернет, тъй като няма предвидени правила как ще се осъществява, категоричен е лидерът на БСП.

Текстовете в закона съзнателно са въведени толкова общо, че противоречат на фундаментални човешки права и целта е интернет доставчиците да следят целия трафик. Имам подозрение, че данните ще се предоставят на МВР, убеден е лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. На въпрос дали смята че инициаторът на промените в закона за хазарта, председателят на Комисията по хазарта Калоян Кръстев трябва да подаде оставка, лидерът на БСП отговори ясно “Да”.

Както novini.bg писа преди дни в готвените изменения е записано, че „Държавната комисия по хазарта: ... взема решения за филтриране на сайтове, чрез които се организират хазартни игри от лица, които не са получили лиценз по този закон, както и за ограничаване достъпа на Интернет потребители до такива сайтове.”

Бруталните промени продължават: „На страницата си в интернет Комисията създава, обновява и поддържа списък с интернет сайтове, за които е взето решение за филтриране и ограничаване на достъпа. Всички предприятия, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, са длъжни ежедневно да проверяват списъка, да филтрират и да ограничават достъпа от и към такива сайтове“.

Технологията за филтриране
ще се уточнява в наредба, което създава опасност за цензура, категоричен е Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Тази власт е известна със своята полицейщина и има реална заплаха за ограничаване на правата на българските граждани и трябва обществото и неправителствения сектор да се противопоставят, добави лидерът на БСП. В четвъртък той заминава за Брюксел, където в качеството си на председател на ПЕС ще проведе редица срещи с неправителствени организации за подготовка на широка публична дискусия за АСТА. Споразумението нарушава фундаментални права, категоричен е Станишев.

Последвайте канала на

Novini.bg
9513 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар
ГЕРБЕРАСТИ-ПЕДЕРАСТИ

2012.05.05 | 23:51

44
ГЕРБ ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ,ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДЯТ!
Пламен

2012.03.02 | 23:38

29
Филтрира се главата му. Не сте ли забелязали, как хора омазали държавата безпрекословно, след като паднат от власт започват да разбират много от политика и развитие и изведнъж заемат активна гражданска позиция. А де...
da da da

2012.04.01 | 12:57

43
Много си прав "28-ми",всеки говори за предсрочни избори но според предлагащите-кой според вас ще е искренния и умния да ни изведе от това състояние - пак Сегрейко ли,Сименчовците ли,само Искаме (вкл. и аз)за предсрочни,но КОЙ, КОЙ ще е този??? Тарикати сме до последно,ей.
Malinko - Kapinko

2012.03.17 | 15:58

41
Само дето тези ''червени хорица" оставиха 8 милиарда резерв, а ГЕРБ за 2,5 години го направи на 2,5 милиарда понеже са много ПО от БСП.
Зле е!

2012.03.15 | 15:52

31
Към "Пламен" - 28-ми. Съгласен съм с тебе и народа вазмутен коментира същото- ""Не сте ли забелязали, как хора омазали държавата безпрекословно, след като паднат от власт започват да разбират много от политика и развитие и изведнъж заемат активна гражданска позиция""-мн вярно.Серго-хитруш,но за съжаление хората говорят за предсрочни изботи и тем подобни,но замислял ли се е някой кой би бил бъдещия "папа",можеби пак Сегро,или кой предлагате вие,уважаеми народе ?!?
Rebel

2012.03.01 | 17:32

19
Кажи го това на червените боклуци в тоя сайт.

2012.04.01 | 12:57

42
Милите червенотиквеничовчета ,поради липса на доводи в подкрепа на "нежният" им председател ,могат само да оплюват всички ,които си спомнят "мъдрото" му управление. Много ви се иска ,всички изведнъж да ни хване склерозата и да забравим , за престъпното управление на "тройната коалиция" ,нали ? Е ,няма как да стане !
Джексън

2012.03.16 | 12:33

40
Сергей Станишев е прав ! Правителството умишлено забавя проблема с АСТА като дава велики обещания, но накрая много хитро ще ни излъже и тихомълком ще ратифицира горното споразумение -затова ние всички потребители на ИНТЕРНЕТ трябва да продължаваме да си защитаваме свободата..............--.------
.

2012.03.01 | 17:26

9
В момента в който написа това: "Сергей Станишев е прав !" исках да кажа.. :)_
.

2012.03.01 | 17:26

8
В момента в който написа си наплюх екрана! :) (заради истеричния смях) :) :)

2012.03.16 | 12:33

39
Вие герберастите сте толкова фанатизирани, че сте готови и да изядете дървото, с цената някой да не напада фюрера ви, барабар с некадърниците около него.
miro

2012.02.29 | 01:48

2
te sa gazoliznici i podmazva4i, koito e na vlast za nego sa
ММ-7

2012.03.16 | 12:32

38
Дори за България е просто НАЛОЖИТЕЛНО да се отмени мораториума върху СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ. Как виждате през тези 20 години -България сякаш е в постоянна гражданска война - хората се избиват както в древният РИМ. Някой си прокурор беше казал,че затворите били препълнени и нямало МЕСТА и това не е верно. В България в момента има напълно свободни и добре оборудвани над 400 броя бивши военни поделения по градовете с казармени помещения-поне половината от тях стават и са подходящи за съвременни ЗАТВОРИ .................
отговор на № 2

2012.03.01 | 17:25

6
А според Вас не трябва ли да има както казвате полицейщина ? Никога и никой който е бил нормален и порядъчен човек и най-важното не е нарушавал общественият ред в държавата и не е извършвал : отвличания; кражби ; измами ; изнасилвания; наркомания ;рекет ; убийства ; заплахи ;нападения и др. НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН ИЛИ ПРЕБИТ в Полицията.
.

2012.03.16 | 12:31

37
Така е сега. По-рано, по времето на Мишок Станишев (и компания) въобще не беше така. И знам много добре защото имам роднини полицаи
Даниела

2012.03.16 | 12:26

36
Покерът в частност и интернет хазарта е легален начин българите с достатъчно умения да си докарват допълнителни доходи, които пък от своя страна засилват потреблението и подпомагат икономиката на страната ни. НО ГЕРБ ОТНОВО ПРОКАРВАТ ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ . В случая интереса е на Васил Божков. А и с един куршум два заека, освен срс, сега могат и легално ГЕРБАВИТЕ да следят интернет пространството.
Бял Полуовес

2012.03.01 | 17:26

12
Васил Божков не пасе детелини и част от бизнеса му отдавна е в интернет.
До: GIS@GOVERNMENT.BG, PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG

2012.03.16 | 12:21

35
До: GIS@GOVERNMENT.BG, PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG Относно: до чичкото от Банкя ,който пораснал от сеене на КАРТОФИ. Дата: Вторник, 2012, Февруари 28 19:41:32 ЕЕТ Ало-о-о,чичо Бойко,когато ходиш в Тунис за да поздравяваш с : "Честито Арабска Пролет",не се ли досети,че твоят приятел Бениамин Натаняхо и МУСАД няма да те "канонизират" повече от колкото заслужаваш.ЗАЩО КАЗВАШЕ,ЧЕ В България щели да текат Израелски инвестиции/медийно изказано от тебе И КАКВО ОЗНАЧАВАШЕ ????!/ Ами нас в Абсурдистан,кой ще ни освободи и върне първото име на страната-България и ни спаси от Абв-схемите, в които главен герой си ти сега.|Чичо Бойко,нека Кирил и Методий те просветят, и ти налеят ПРОСВЕТА в дървената ти глава-идол,на когото парламентарната група на ГЕРБ пишат само ШЕСТИЦИ и само една ПЕТИЦА,та повече да не правиш такива-подскоци/глупости,понеже си само един тарикат от Банкя/.И ало-о-о, чичо Бойко, да не дърпате много ушите на Росен Плевнелиев чрез Маргарита Попова и чичкото от милицията,на когото майка му,му купува 6 жилища от хилядолетния си трудов стаж и икономии от "семки и бонбонки-и-иии.",та поне вече институциите да бъдат ВЕЧЕ НЕЗАВИСИМИ от "ТРИПОДНОТО АБВ".А ти чичо Бойко защо казваше ,че не се познаваш с чичо Румен Петков/Алкоихолната Гръмотевица/ и другаря Гоце Хилендарски ?????

2012.03.16 | 12:16

34
До Милко -какви комунисти ти се привиждат стига сте се оправдавали с тях и за бонуси с тях се оправдавате първо те си дали а вие да не останете по назад с контрабандата и полицейщината стигнахте до Луната-вас ви избрахме да оправите а вие се сосрахте пък и нагли станахте сама шестици си пишете - само с желание не става зле са ви кадрите -само парите ги интересуват и жаждата за власт с дипломите ментета цяла Европа ни се смя -вътрешния ни министър с 10 апартамента е чист-Желева Калинка Напоителни системи и т.н.Много обещания покрай изборите-само лъжи

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини