Общо 8 200 са свободните места детските градини в София

  • 27 февруари 2012 13:29

  • 940
  • 0
Общо 8 200 са свободните места детските градини в София
©

Общо 8200 са свободните места за първа градинска и двете яслени групи за постъпване от септември. Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на откриването на нова сграда на детската градина в село Волуяк.

По думите й от тези свободни места 3800 ще са тези за децата в първа група, като тези места са с 400 повече от миналата година.

Детската градина във Волуяк е последната от тези, които преди пет години бяха с предписание за закриване поради пожароопасността им, припомни Фандъкова. На мястото на старата сграда за пет месеца е изградена нова, като в нея освен двете групи за детска градина, има и новооткрита яслена група. Общата стойност на строителството е 1,5 млн. лв., като в тези средства е включено и оборудването на помещенията. Площта на новото детско заведение е 1500 квадратни метра. С изграждането му се решава и проблемът с чакащите за детска градина деца в район "Връбница", посочи Фандъкова.

Тази година предстои завършването на шест детски градини, началото на строителството на други две - в "Дружба" и в "Лозенец", както и проектирането на 40 нови сгради. По думите на кмета проблемът с чакащите деца за детска градина е сериозен в районите "Люлин" и "Младост", както и тези в центъра.

Директорът на дирекция "Образование" Мария Минчева съобщи, че във връзка с излъчени в телевизионно предаване кадри с опит за влизане в детска градина с неистински документи за заболяване на дете, е назначена проверка и след нея ще бъдат наказани длъжностните лица съгласно Кодекса на труда.

Последвайте канала на

БТА
940 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини