Във Варна търсят ловци на змии

  • 01 юни 2024 08:51

  • 1809
  • 2
Във Варна търсят ловци на змии
© pixabay

Все повече сигнали за змии във Варна. Морската община е единствената в страната, която за поредна година обмисля да назначи човек, който да реагира при подобни ситуации.  

Преди седмица, разхождайки се в Морската градина, Диана Начева попада на неприятна изненада.

„На алеята се беше опънала една змия и се препичаше на слънце. Беше пълно с деца, които тичаха наоколо”, разказа тя.

Жената опитала да запази самообладание.

„В паниката си успях някак си да си припомня какво съм чела и гледала. Знам, че трябва да я захлупиш с нещо, за да може да остане на място. Хвърлих си връхната дреха”, поясни Диана пред Нова тв.

След това започнала да търси помощ.

„Звънях на дежурния телефон в общината, но не успях да се свържа. Съответно в сайта няма абсолютно никаква информация как точно трябва да процедирам, към кого да се обърна”, сподели още варненката.

Тогава обаче нейни приятели ѝ казали за Боян Благоев, който в продължение на няколко години бил нает от общината като ловец на змии.

„Обадих му се и той ми обясни, че в момента няма договор с институцията и реално той не може да съдейства. Помолих го съвсем човешки просто да дойде и да ми каже какво да направя, защото има деца наблизо. Много съм благодарна, защото реагира изключително бързо и дойде за 15 минути”, поясни Диана.

Овчар засне огромна змия, дебнеща плячка

Опитният змиеловец споделя, че подобни сигнали зачестяват – по 3-4 на ден. От община Варна съобщиха, че „кметската администрация е запозната със случаите. Предприети са мерки за овладяване на популацията от змии, които включват и административно съдействие за легализиране на дейността на г-н Благоев”. Междувременно той продължава да лови змиите с голи ръце. Разказва, че е хващал и отровни.

И съветва: „Дори змията да е безобидна, ако ви ухапе, трябва да си биете тетанус”.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1809 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.01 | 23:09

2
❤️Здравейте) Казвам се Джулия, на 23 години съм) Амбициозен 18+ еро модел) Харесва ми да правя голи снимки) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id398062
Митьо питона

2024.06.01 | 09:00

1
Ш аз търсим некой змиеловец да ме хване за питоня

Добави коментар

Водещи новини