Природозащитници: 40% от ски пистите в Банско са „незаконни”

  • 24 февруари 2012 21:32

  • 797
  • 3
Природозащитници: 40% от ски пистите в Банско са „незаконни”
©

Състезанията в рамките на Световната купа по алпийски ски-дисциплини в българския курорт Банско се провеждат на незаконно построени писти. Това заяви днес организация за защита на природата, цитирана от АФП.

„Около 40% от пистите в Банско са построени и използвани незаконно, опасяваме се, че този факт хвърля сянка върху репутацията на Международната ски федерация”, подчерта организация „За природата”.

„Пистата, на която този уикенд ще се проведе Световната купа, е построена в разрез със законодателството за концесиите”, се казва в изявлението.

Последвайте канала на

797 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Егаси

2012.02.25 | 09:48

3
Ами световна купа може винаги да се направи, но природа не. Интересно дали в другите държави пистите са незаконни и ние сред кои сме. Всъщност хората много ясно са го казали. Ние природата няма какво да я спасяваме, тя ще си остане и след нас каквато и да е, ние спасяваме единствено себе си защото без доброто и състояние и чистотата и сме изгубени, а тя ще си остане и след нас. Нищо не пречи да си карат ски хората, но защо всичко в тая държава трябва да се прави по най-лошият начин в разрез с всякакви закони и норми и без да се мисли занапред.
IKL

2012.02.25 | 09:32

2
Абе кво се чудите, анулирайте световната купа...
zzz

2012.02.25 | 09:26

1
Тия еко организаций са всичко друго но не и това за което се представят.Не трябва да им се дава толкова голяма трибуна защото зад техните протести стоят международни интереси целящи да не се развие зимния ни туризъм.

Добави коментар

Водещи новини