Гражданска коалиция организира контрапротест в защита на Закона за горите (видео)

  • 15 февруари 2012 14:48

  • 976
  • 1
Гражданска коалиция организира контрапротест в защита на Закона за горите (видео)
©

На фона на масови протести от екологичните организации срещу промените в Закона за горите, гражданска коалиция "Природата за хората и регионите" организира контрапротест, в защита на закона.

В него се включиха жители на Смолян, Банско, Сапарева Баня и Разлог. Промените ще дадат възможност за инвестиции в планинските общини, ще намалят безработицата и ще развият зимния туризъм в България, смятат те.

Нови писти и съоръжения ще се изграждат върху 0,03 % от горските територии у нас, обяснява председателят на коалицията Филип Цанов и е категоричен, че това няма да се отрази пагубно върху природата ни. "Години наред шепа еколози тероризират цяла България като основно са насочили усилията си в планините, като искат да докажат, че изграждането на нови 30-40 лифта в цяла България ще доведе едва ли не до екологична катастрофа в страната, пък и в цяла Европа. Тези техни действия са продиктувани от чисто меркантилни интереси. Тяхната цел е спиране на всякаква инвестиция в тези планинските региони, на практика консервация на българските планини", заяви Цанов, цитиран от БНР.

Инвестициите в съоръженията са сериозни и бавно се възвръщат, твърди Цанов. "Няма на опашки инвеститори", посочи той.

На обвинението в лобистки интереси при промяната на закона, Цанов отвръща с трудно доказуеми подозрения. "Това, което знаем ние, че се получават средства за стопиране на бизнес проекти в областта на зимния туризъм в България. От австрийски, швейцарски и други договори", каза още Филип Цанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
976 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселина Спасова

2012.02.16 | 20:26

1
Има достатъчно изградени съоръжения. Това, което е необходимо е да се стопанисват добре. Природата на България и уникалното й биоразнообразие е най-голямото богатство на обществото и на Европа като цяло и не трябва да се дава право на алчни и беотговорни хора да строят безогледно "САМО 30-40 лифта". ДОЛУ РЪЦЕТЕ от природата на България - тя трябва да бъде спасена за бъдните поколения! ПЛАТЕНИТЕ ви митинги няма да минат. Ще стигнем до Съда в Страсбург, ако се окаже, че в нашата страна няма достойни политици.

Добави коментар

Водещи новини