Банско със загуби от 1 млн. заради Световната купа

  • 22 февруари 2012 18:19

  • 2798
  • 1
Банско със загуби от 1 млн. заради  Световната купа
©

Около 1 милион евро са загубили хотелиерите и данъчните в Банско.

Това е само от последния кръг за Световната купа по ски, който се проведе в курортния град. Илияна Щерева от Управителния съвет на Туристическа асоциация "Банско" съобщи за БНР, че апартаментните комплекси в района се използват неправомерно, а чужди туроператори не са плащали данъци.

„Един апартаментен комплекс не плаща туристически данък върху всичките си стаи, само върху тези, които реално са регистрирани като такива. Всички знаем, че се регистрират много по-малко от действително работещите, второ, таксите данък сгради и такса смет са много по-ниски, отколкото плаща един хотелски комплекс и всичко това нарушава реалната конкурентна обстановка в бранша. Другият проблем е с туроператорите.", подчерта Илияна Щерева.

По думите й, ако се направи една справка в националния туристически регистър, който е публичен, ще се окаже, че има само четири чуждестранни туроператора, които са регистрирани в България. Реално обаче те са повече.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2798 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ха така

2012.03.18 | 12:29

1
Нов интернет портал – WAZZUB e търсачка подобна на Google, но е решила (за първи път!)да дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се и с поканата към близки и приятели започвате да печелете от 7-ми април 2012! Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк,и се регистрира чрез него, увеличава факторът, по който ще се изплащат парите ви! Успех! Прилича на пирамида, но не е, защото след 08.04.2012 се спира регистрацията на нови членове!! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=0228e7e6

Добави коментар

Водещи новини