Продължават грижите за пострадалите в наводнените райони

  • 21 февруари 2012 18:09

  • 485
  • 0
Продължават грижите за пострадалите в наводнените райони
©

Различни държавни структури продължават да се грижат за пострадалите, въпреки че е отменено бедствено положение в Харманли, Любимец и Свиленград.

Министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко за пореден път се срещна с хората от село Бисер и обеща, че те няма да бъдат забравени от държавата.

354 домакинства в пострадалите райони са получили еднократна помощ от 325 лева. Общата сума за обезщетенията е 115 хиляди лева. 80 хиляди лева са изплатените на наследниците на загиналите осем души от селата Бисер и Иваново, информира БНР.

50 безработни са започнали работа в аварийните групи, които отстраняват последиците от бедствието.

Междувременно и инициативен комитет на пострадалите от наводнението в Харманли, собственици на фирми, обявиха, че понесените за тях загуби са за около един 1,6 милиона лева. 358 работници от обувната и текстилна фирма в града са в неплатена отпуска, а 13 са съкратени.

Областният управител на Хасково Ирена Узунова утре на заседание на Министерския съвет ще постави исканията на бизнесмените от Харманли да могат да се търсят трайни решения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини