Константин Тренчев пред TV7: Министър Дянков трябва да даде ДДС-то на пострадалите

  • 18 февруари 2012 16:01

  • 1498
  • 0
Константин Тренчев пред TV7: Министър Дянков трябва да даде ДДС-то на пострадалите
©

В края на 2012 и началото на 2013 година икономиката ще стигне своя предкризисен максимум, смята Георги Прохаски

Държавата трябва да намери форма и начин парите от ДДС от благотворителните SMS-и да отиват при пострадалите. Предложих това и отговорът на Дянков беше, че трябва да се промени законът, заяви във “Факторът Кошлуков” по TV7 председателят на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Той даде библейски пример и подчерта, че обикновените хора отделят от залъка си, за да пуснат своя SMS, но човек трябва да има сърце, за да разбере тези извечни неща.

По отношение на скандала с бонусите в НЗОК Константин Тренчев сподели възмущението си, че Нели Нешева е опитала да намеси и служителите на здравната каса и да каже, че едва ли не парите са били и за тях. Контролните органи са получили повече от останалите служители, подчерта той и добави, че бонусът е хубаво нещо, но трябва да е в рамките на възможностите. Големият проблем на обществото е, че във време на криза всички трябва да споделят неудобствата.

Тренчев коментира с притеснение актуалната ситуация в страната. По думите му средният бизнес, който е гръбнакът на икономиката, е “напънат до стената” и масово затваря. Зад увеличаващия се брой на милионерите пък се крие тъжната истина, че това са хора, които преди са реализирали големи обороти, но с кризата нещата са спрели да вървят и те са затворили всичко, уволнили са служителите си и са сложили по 1-2 млн. лв. в банката, за да си осигурят старините и образованието на децата си.

“Не трябва да ни радват такива развития. В момента в банките има много пари, но те не са от излишъци, а от това, че хората се страхуват да ги инвестират в каквото и да е”, подчерта Тренчев пред „Факторът Кошлуков” по TV7.

Той каза, че не очаква масови стачки като в Гърция, защото за тях трябва да възникне проблем, който засяга всички. Засега обаче казусите били локални и се решавали с протести само в съответните браншове. “Българинът не е особено солидарен, даже почти никак, но такава ни е народопсихологията”, отбеляза председателят на КТ „Подкрепа”.

В разговора беше включено интервю на председателя на Центъра за икономическо развитие Георги Прохаски, който заяви че икономиката през последната година и половина има своя ръст, но не се усеща от хората, тъй като все още е висока безработицата и са замразени заплатите. Но очакванията на икономистите са в началото на следващата година икономиката да достигне своя максимум от преди кризата.

Последвайте канала на

1498 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини