МВР: Недопустимо е полицай да стреля по крадец

  • 14 февруари 2012 07:44

  • 6767
  • 22
МВР: Недопустимо е полицай да стреля по крадец
©

Има проблем с полицейското насилие. В някои от последните случаи е очевидно, че има преувеличаване на полицейски правомощия, но разследването ще покаже и докаже това, заяви в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия заместник - министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Според него, законът трябва да бъде променен, за да няма повече полицейско насилие. Той уточни, че всички в МВР са единодушни за това, че има преувеличаване на правомощията.

Вучков уточни, че новият законопроект не се прави заради случаите в Мировяне, Скравена и "Кленовски". Той поясни, че текстовете в него са много ясни. Според него, ако полицай хване крадец и той тръгне да бяга, служителят на реда не трябва да стреля по него, а във въздуха, защото не е редно извършителят да бъде убит. Зам. - вътрешният министър каза още, че в такъв случай е по - добре престъпникът да избяга.

Вучков добави, че по изнасилвач и убиец служителите под пагон може да стрелят, защото виновните са упражнили насилствени дейности.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6767 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2012.02.20 | 11:48

22
За какво полицейско насилие говорим-СРЕЩУ КРАДЦИ.Ами да вземат с бъклица да ги посрещат,ракийка да им налеят,трошийка да им сложат,масажче да им направят.ЕБАСИ ПРОСТОТИЯТА.Ей Вучков ли си къв си вземи си напулни ушите с барут и скочи от покрива на парламента МАЛОУМНИК.Ами ще ги бият и стрелят защото не могат да ги приберат.За това нямаме свястна полиция,защото нямат право на нищо ами трябва само да стоят като мумии без да могат да направят нищо.Мене защо не ме бият полицаите или някой който нищо не е направил.Ами защото няма за какво да ме бият или стрелят.
Иванчо

2012.02.15 | 18:19

21
Как ще е недопустимо??? Само по този начин може да се спрат мангалският терор над хората - като дадат фира няколко човека, другите ще се замислят дали да пипат чужди неща. Ато сега какво е? Гепи нещо, хванат го, нахранят го в районното, евентуално, ако влезе в затвора - стои си на топло, хранят го, има си вода и тоалетна (според европейските нормативи),иначе къде е виждал в катуна WC? Само стрелба на месо, особено по селата, където положението вече е нетърпимо за обикновените трудови хора.
1

2012.02.15 | 18:18

20
Много голям процент от българското общество по манталитет и меслене, са същите като семейство Начкови. Какъвто народа, такива и управниците ни. Тримата псевдо политици, г-н Станишев, г-н Костов и г-н Местан, които адвокатстваха на сем. Начкови цяла седмица са олицетворение на народа ни. Без да си направят труда да проверят случая, си направиха труда да оплюят управляващата партия и всички полицаи от най-големият началник до последния постови. Това им държане показва само едно, а то е че тези хора не са политици които да правят живота на хората по добър, а са пладнешки обирджий домогващи се до властта с всички средства та дори и да трябва да защитават такива цирей на обществото като сем. Начкови. В интервюто на Васил Иванов имаше един интервюйран, които е доста добре запознат със схемата за контрабанда на цигари и каза нещо много важно, а именно „МЕН НЕ МЕ Е СТРАХ ОТ ПЕТЪР НАЧКОВ, А ОТ НАЧАЛНИЦИТЕ НА НЕГОВИЯТ АДВОКАТ“. Дали тези трима псевдо политици пък не адвокатсваха на тези „НАЧАЛНИЦИ“ които пълнят партийните им каси по време на тяхното управление. Докато даваха цяла седмица тази дандания по всички медий зададохте ли си един въпрос, а именно колко от вас ако имате нужда или проблем и отидете и почукате на вратата на някоя медия ще ви обърнат внимание и вашата история ще бъде показана по телевизията. Отговорът е че в момента в които съобщите за проблема си, историята ви ще бъде хвърлена в кофата за боклук. Но в случая със сем. Начкови много угодно историята им се показваше във всички централни новини. Нали знаете крушката си има опашка. Що се отнася до министър Цветанов той пък от своя страна не се опита по никакъв начин да защити полицаите а само повтаряше че ще разследва и ще проверява, та на края се наложи полицаите сами да се защитават в предаването на В. Иванов и да се кълнат в децата си че на са били цирейте Начкови. Ако забелязахте те се заклеха, а сем. Начкови не посмяха. И на края, господин министър Цветанов, вместо да бръщолевите простотия след простотия по време на интервю, най на края си влезте в ролята на министър и недейте с тъпите си изказвания и заповеди да превръщате българската полиция в сладкарница „Захапно петле“, защото в полицията не се раздават бонбони, пасти и кафета , а се задържат извършители на престъпления и това не става с усмивки а с много денонощна работа и понякога с малко сила. Дано не сте такъв министър, какъвто полицаи сте бил.
koko

2012.02.15 | 18:16

19
абе тоя виждал ли е въобще престъпник или си мисли че на рода живее в рая.
Любо

2012.02.15 | 18:13

18
По добе полицая да неходи на сигнала за кражба защото недай си боже крадеца стреля по него.....Аман от некадърници
Стоян Савов

2012.02.15 | 11:07

17
Най-добре е, полицая вместо да го гони, да вземе да му помогне да изнесат по-вече от откраднатото. И ако в един момент им се стори, че са задигнали малко, да се върнат и да повторят и т.н. докато си свършат качествено работата. Г-н Вучков, един простичък съвет: Дайте абсолютни права на Вашите подчинени. Не се съобразявайте с т.нар. "човешки" права, те не би трябвало да важат за хора, който не са човеци а КРАДЦИ. Ако това не Ви устройва, тогава променете така закона, че като ми дойде такъв неканен гост в къщи, аз да му издам и изпълня присъдата. И не да ме преследва закона а да има награди за изобретателноста на приложеното от мен наказание.
ddd

2012.02.14 | 14:22

7
napalno sum saglasen s teb :)
да угодим ли ?

2012.02.15 | 10:58

16
С постоянното мърморене на така наречената опозиция и непрестанните съвети как трябва да работи бг. полицията, да не стане така че МВР да се превърне в забавачница. Не искам и да си помисля как ще повлияе израза " по-добре да избяга", върху работата на самите полицаи, и най-вече върху самите крадци и престъпници ? Тежко и горко нам българи !

2012.02.14 | 14:38

14
Такава простотия само в тука може да има.В 90% от случаите карадците носят пистолет или нож.Ако аз съм полицай гръмвам го без да се замисля.По добре било да избяга,ебаси цървула дето е тоя дето я е изтърсил тая тъпня.Кажете ми после как като се обадиш в полицията и хората ти кажат,че няма смисъл да се занимаваш с тая история щот закона бил такъв можеш ли да им се сърдиш.Напротив трябва да стане като в щатите всеки да има в къщата си по някоя пушка и като го обара да му тегли куршума.После само звънка в моргата да го прибират и толкоз.
laptop

2012.02.14 | 18:34

15
http://laptop-computer.hit.bg Компютърен сервиз и компютърни услуги за град София
Коко

2012.02.14 | 14:25

11
След като полицията на практика полицията отказва да ни пази от крадците, крайно време е да се защитаваме сами!

2012.02.14 | 14:25

13
Аве ти не четеш ли какво пише.На полицаите им се забранява да стрелят.
Б

2012.02.14 | 14:25

12
Що не вземат да направят, като в Англия да не носят оръжие, a да носят само при специализирани акций........

Добави коментар

Водещи новини