Фандъкова: Не можем да очакваме да е изчистено до асфалт

  • 07 февруари 2012 07:07

  • 2629
  • 7
Фандъкова: Не можем да очакваме да е изчистено до асфалт
© Булфото

След обилния снеговалеж проблемни места в София са Кремиковци, Нови Искър, Бухово, заяви пред БНТ столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тя допълни, че временно е било спряно движението към Бухово. То е било възстановено, но проблем с движението има от Доброславци към Балша. На северната дъга на околовръстното шосе има паднало дърво, което затруднява движението. Кметът на София призова хората да излизат подготвени от домовете си.

Тя съобщи, че по време на снеговалежа не се чистят вътрешноквартални улици, защото се цели да се осигури проходимостта на основните булеварди и най-вече трасетата на градския транспорт. "В момента всички машини на снегопочистващите фирми са навън, както и допълнителна техника на общинската фирма. Докато има обилен снеговалеж, не можем да очакваме пътищата да са почистени до асфалт", каза Фандъкова.

Тя заяви, че общинските инспектори са на терен и ако почистващите фирми не си вършат работата, ще има наказания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2629 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
****

2012.02.08 | 13:29

7
Вътрешнокварталните улици никога не са били почиствани , да не говорим пък при снеговалеж ...

2012.02.08 | 13:29

5
Защо лъжеш??? Кварталните улици ВИНАГИ са били почиствани - и по времето на бай Тошо, та и след промените до края на мандата на Софиянски кварталните улички СЕ ЧИСТЕХА! Борисов като дойде, той спря почистването!
kkk

2012.02.07 | 20:36

1
Добре сте си в София ние в Перник не сме виждали асфалта от декември

2012.02.08 | 13:29

6
А кой те излъга, че ние сме го виждали? Почистени 3-4 булеварда, колкото да има телевизията какво да снима, а цяла София тъне в лед и сняг до колене. БАЩИЦАТА Борисов като стана кмет, първата му работа беше да спре почистването на кварталните улички. Удобно, нали? Ние продължаваме да си плащаме същите такси, но почистване не сме видяли от години. Софиянски, колкото и крадлив да беше, поне вършеше и полезни неща за София. А да не говорим, че по договор фирмите са длъжни да ИЗВОЗВАТ почистения сняг, а не просто да го избутват по тротоарите. Ама нали, това също е много удобно... Продължавайте да се радвате на БАЩИЦАТА Борисов... и снегът ще продължава да се сипе на Фандъци...
челопеч

2012.02.07 | 20:36

4
Напротив чистеха ги допреди 12-13 години. Лично си спомням как минаваха през нашия квартал чат - пат снегорини и сипваха сипват сол. Какво им пречи да минават поне малко сол да хвърлят - и без това чистят по 3-4 часа на ден! Все някой пари трябва да прибира! Скапани бойклуци! И предните бяха същите мърши! Даже ни и миеха поне един път в годината улиците някога. Миналата година тая с перуката излъга хората, че щели да мият улиците по кварталите - даже ни и предупредиха да сме си местели колите да не им пречим! Абсолютно никой не мина!

2012.02.07 | 20:36

3
Добре де, а Хиларито като го посрещахте, как можеше???
OMG Lucker

2012.02.07 | 20:36

2
Интересува ме дали г-жа Класната.. пардон Фандъкова или пък г-жа Павлова ще оправдаят закъснението ми с 40 мин. заради задръстванията пред работодателя? Питам просто за да знам към коя да се обърна.

Добави коментар

Водещи новини