Учат Плевнелиев да удря по масата

  • 06 февруари 2012 07:08

  • 2013
  • 2
Учат Плевнелиев да удря по масата
© Булфото

Специален екип е прикрепен към президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Екипът имал за цел да измисли стратегия за втвърдяване поведението на президента и да го учи да показва характер, твърди в. „168 часа”, като се позовава на високопоставени източници от ГЕРБ.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не искал държавният глава да изглежда безгласна буква и пред тесен кръг споделил, че трябва някой да се погрижи за авторитета на на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Затова хора от екипа на министър-председателя били инструктирани да решат как президентът да изглежда като човек, който може да удря по масата и да дава нареждания. Съветниците получили тази задача още след изборите. Досега те вече изградили примерна схема как да действа Плевнелиев така, че хем да не изглежда като подчинен на премиера, хем да не се разграничава много от него и да изглеждат скарани. Номерът бил президентът да излиза със свое становище по определени действия, решения и законопроекти на кабинета, но без да влиза в открита опозиционност. Като част от тази стратегия Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното упорито отказвал да се премести да живее в „Бояна”, за да бъде човек със собствено мнение. По същата причина подкрепил отсъствието на съпругата си на церемонията по встъпването му в длъжност. „В закона за протокола не фигурира понятието "първа дама" - аз като президент категорично смятам да спазвам законите и Конституцията на тази държава”, бе лаконичен президентът по повод липсата на Юлияна Плевнелиева.

Още в началото на годината Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че ще представи концепцията за НСО и НРС пред Плевнелиев и ако той прецени, че преминаването на спецслужбите към изпълнителната власт не е изземване на правомощия, проектите ще се внесат за гласуване в парламента. Тогава новоизбраният президент се опита да покаже характер и независимост от премиера и на въпрос защо дава НРС и НСО на изпълнителната власт, каза в свое интервю: „Не съм ги давал. Не смятам, че в момента някой ги е взел. Аз поех ясен предизборен ангажимент, който ще спазя – до края на 2012 г. Институциите в сферата на сигурността ще имат своите устройствени закони. Къде ще бъдат тези служби, е рано да се говори, а и не смятам, че трябва да се реши в разговор на четири очи между премиер и президент. Трябва да се чуе гласът на всички, които имат какво да кажат по темата. Това е моята заявка за публичност на президентската администрация. Въпреки това, бързам, трябва да се случи тази реформа. Аз съм много амбициозен човек”. Подобен е и случаят с промените в Закона за конфискацията. Там умишлено била изпусната квотата на президента, за да може Плевнелиев да си поиска кадровото назначение и да го получи от мнозинството на ГЕРБ с извинения за пропуска. Всъщност целта на управляващите била да махнат човека на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в от комисията.

Същевременно, според източниците на в. „168 часа”, противопоставянето на президента на правителството щяло да става след предварително съгласуване с хора на премиера. Затова бил изпратен при президента бившият шеф на ДАНС Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола за началник на кабинета. Това е една от двете ключови позиции в президентството – другата е на главния секретар. С Йовчев начело на кабинета Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г винаги ще знае какво става в офиса на държавния глава. Бившият шеф на ДАНС ще стопира и всякакви възможности да се получават истински спорове и несъгласия, пише още седмичникът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2013 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Our Mock President Appears Hilarious

2012.02.08 | 20:42

2
А учат ли Росица да крещи и да пасе говеда, щото ако не няма да й издадат виза за Ирландия ( за критикарите уточнявам - работна!)

2012.02.06 | 13:59

1
168 часа пак са си махнали долните две ребра, че да могат да си правят сами свирки. Да живее честната и независима журналистика.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини