Барак Обама: Заслужавам да бъда преизбран

  • 06 февруари 2012 06:32

  • 719
  • 0
Барак Обама: Заслужавам да бъда преизбран
©

Американският президент заяви, че заслужава да бъде преизбран на президентския си пост, предава АФП. Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият посочи, че американската икономика бележи ръст по отношение на заетостта и се възстановява, което е в силен контраст с увеличената безработица, която заварва на поста си през 2009 г.

В интервю за Ен Би Си Обама напомни, че преди три години, само дни, след като поема поста си, е заявил пред същата телевизия "Ако не свърша това за три години, работата ми ще бъде едномандатна".

Обама посочи, че данните, публикувани миналата седмица, сочат, че 243 хиляди нови работни места са били създадени през януари, което е намалило безработицата до 8,3 %.

"Заслужавам втори мандат", заяви Обама, напомняйки, че преди три години в САЩ са се губили 750 хиляди работни места месечно", предава АФП.

"Не сме приключили обаче", заяви американският лидер, сочейки нуждата да се види как цялото американско производство набира скорост отново.

"Трябва да сме сигурни, че уменията на американските работници са най-добрите в света. И бележим прогрес на този фронт", добави Обама.

Американският президент реши да даде уверения на американците отново относно опасността, представлявана от Иран. Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви, че САЩ работят "в унисон" с Израел, за да преклони за предполагаемата си ядрена програма.

Обама заяви, че Ислямската република усеща "щипенето" на дори по-суровите санкции, наложени й от международната общност. Той същевременно омаловажи опасенията, че Техеран може да извърши ответен удар, извършвайки нападение на американска почва. По думите на Обама подобен удар не е вероятен.

"Бях много ясен - правим всичко, което можем, за да попречим на Иран да се сдобие с ядрено оръжие и да създаде състезание на ядрени оръжия в размирен регион", заяви Обама.

"Ние мобилизирахме международната общност по безпрецедентен начин", добави той, като според него Иран усещат наложения натиск.

"Ние правим всичко, за да можем да попречим на Иран да се сдобие с ядрено оръжие и да създаде оръжейно състезание - ядрено оръжейно състезание, в размирен регион", заяви Обама.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини