Кметове събират данъци с оркестър под прозореца

  • 03 февруари 2012 14:49

  • 834
  • 1
Кметове събират данъци с оркестър под прозореца
©

Кметове ще събират данъците с оркестър под прозореца на длъжниците.

За странната акция съобщи в Монтана Теодора Дачева, зам.-изпълнителен директор на НСОРБ. Тя участва в среща с новоизбрани кметове от Северозападния район за планиране.

Инициатор на музикалния фронт за прибиране на данъците е общината в град Сопот, където оркестър прави серенади под прозорците на длъжници на местната хазна. Резултатът е добър, гражданите са започнали да се издължават, допълни г-жа Дачева.

Общините прилагат и други подходи за събиране на просрочени  задължения. Много от тях изнасят списъци на длъжниците на видни места в градовете или селата или на своите страници в интернет. Тези, които са спрели обслужването на длъжници, обаче са осъдени за дискриминация в административното обслужване.

Освен как да си събират данъците и таксите, експерти на сдружението учиха новоизбраните управници и как да съставят бюджетите си и как да прилагат законите в местната власт, пише "Стандарт Нюз". Те трябва да познават и прилагат 53 закона и 73 стратегии за национално развитие. НСОРБ ще открие и регионални представителства, за да подпомага кметовете, беше съобщено на срещата. Това ще стане с проект, изпълняван заедно с организацията на общините в Норвегия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
834 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.03 | 15:39

1
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини