Плевнелиев: Фалит на Гърция ще има тежки последствия у нас

  • 03 февруари 2012 14:06

  • 7942
  • 22
Плевнелиев: Фалит на Гърция ще има тежки последствия у нас
© Булфото

Не очакваме каквито и да било сътресения в България на банките заради кризата в южната ни съседка. Ще дадем всичко от себе си Гърция да не стигне до фалит, защото тя е много важен търговски партньор за България и ще има тежки последствия у нас.

Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното днес на въпрос на журналисти след срещата си с министър-председателя на провинция Долна Австрия д-р Ервин Прьол.  Двамата са обсъдили надграждането на австрийско-българските отношения, нови инвестиции от страна на Долна Австрия в България в областта на културата, енергетиката и сигурността.

"Със стратегията "2020" искаме да осъществим напредъка, който провинция Долна Австрия е направила – да намалим безработицата, да увеличим приходите и инвестициите. Подкрепяме Дунавската стратегия, която е и на Долна Австрия. По нея търсим вариант - по река Дунав да има повече придвижване и туристи, каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

По-рано днес с Прьол се срещна и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Обсъдена е Дунавската стратегия. "Австрия е един от моторите по тази тема. С радост се констатира, че тази година е пусковият срок на "Дунав мост 2", което ще даде нов тласък в тази посока", каза след разговорите премиерът. Той изтъкна, че министър-председателят на Долна Австрия е много добър приятел на България.

Обсъдено е изграждането на четирилентовия път Русе – Дунав. "Имаше и коментар за Шенген, както и за зелените енергии и изграждането на каскада „Горна Арда”. Целта е - напролет 2013 г., да започне строежът на каскадата, което е още една стъпка към зелената енергия. Благодарих му и, че осигуриха стипендии за български студенти в тяхно елитно училище за туризъм. Това са безплатни стипендии в едно от най-реномираните училища", каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7942 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
чук

2012.03.02 | 14:23

22
какви тежки последици за нас бе , ганьо балкански! Колкото повече фалират всички около нас - толкова повече ще дръпне икономиката ни и ще имаме нови пазари, бе тъпак смотан!!Дееба и простия народ дето го избра дееба!

2012.03.02 | 14:22

21
Много си прост Саше,наистина голям чук си.Ако покрай нас фалират държави,нали инвеститорите ще се от дръпнат от Балканите бе неграмотнико.Тогава повече ще има да ревеш,че някой друг се ви е виновен.Паразити с паразити.

2012.02.04 | 01:18

12
И какво ще сложиш на сергията? Доста критика за 10 дена. Къде бяхте 10г. Гоце ,като раздаваше ордени

2012.02.03 | 20:41

7
Хахахахахаа,не се сдържах -може ли толкова некомпетентни изказвания бе хора.......Ами нали само емиграндските спестявания от южната ни съседка са близо 100 милиона евро на месец,които се наливат в икономиката ни...........Как може да има толкова слепи хора като тебе ?
GERB PEDERASI

2012.02.03 | 20:39

4
to naroda ne go izbra , gerb go izbra , i na parlamentarnite izbori te sami 6te se izberat, to nqma smisal ot izbori ve4e, za kakvo samo da se har4at pari kato e qsno koi 6te spe4eli
КондУктоР

2012.03.02 | 14:22

20
ПЛевелчо първо гледай да спасиш нашата страна от фалит , че както е тръгнало може да изпреварим и Гърция !!!!
tccc

2012.02.04 | 15:38

14
Те и в криза са по-добре от нас !
челопеч

2012.03.02 | 14:21

19
какви тежки последици за нас бе , ганьо балкански! Колкото повече фалират всички около нас - толкова повече ще дръпне икономиката ни и ще имаме нови пазари, бе тъпак смотан!!Дееба и простия народ дето го избра дееба! Който иска да спонсорира чужди държави - да си дава парите! Ако някой иска да инвестира тук и без гърция ще го направи! Как инвестираха в Турция,Гърция и Румъния, докато ние бяхме в криза?
do Azo

2012.03.02 | 14:21

18
1/3 от българите в чужбина работят в Гърция стига си говорил глупости. За вашите не знам но моята рода е от 15 години в гърция и са си на работа нон стоп както и техните познати , вярно заплащането не е като преди но е в пъти по добре от тук. като наистина ги чукне яко кризата гърците тогава ще се наложи всички нашенци там да се върнат искат или не и тогава ще я втасат щото нашата скапана държава освен политици друго не може да храни. амин
хахахах

2012.02.06 | 13:18

17
Айде моля ви спрете да мислите с гъзовете си! 1.Вариант Н1. Гърция фалира. Ужас! КРай! Отиде ни икономиката! Отидоха парите от емигранти - дай да им помогнем! МАЛОУМНИЦИ! При евентуален фалит, ако си емигрант - какво ще направиш ? Местиш се другаде! Нищо страшно! 2.Вариянт Н2. Гърция не фалира и цяла Европа започва да я помпи финансово т.е. продължава да я помпи финансово... Така разбира се ще цъфнем и ще вържем! Гръцките пенсионери ще продължат да се возят на ферарита, а нашите майки и бащи, ще продължават да ядът хляб и вода докато измрът... След това и нас ни чака същото... Успех! На всички мислещи с ГЪЗА си!
Ку

2012.02.05 | 21:14

16
Да фалират и да дойдат да ни работят за 50 Е на месец! Ние пък ще и купим земята!!!!
Seldom Wisdom

2012.02.05 | 17:44

15
Не се кахъри, росице, ти за Гърция, ами най-паче виж там, че нещо мъжо ти юлиян се готви май да те паряса - е те тва ще има тежки последствия за теб, щото ще ти се наруши хормоналния баланс и ще трябва да тръгнеш по стъпкиге на Гоце на секс-ловен туризъм по света и у нас!

2012.02.04 | 15:37

13
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G
азо

2012.02.03 | 23:57

11
какви емигранти бе глупак! В Гърция в момента няма работа за гърците бе! Имам приятели гърци в Атина ,които си режат бойлерите и са по цял ден по битаците! Нали винаги при криза първи го издухват емигрантите бе! Нашите престанаха да пращат пари преди 2 години, ти за някви 100 милиона бълнуваш!
kkk

2012.02.03 | 22:19

10
писна ми от това правителство и тъпите изказвания на Боко Тиквата днес казал ,че българите има ли от 30 000 до 100 000 лв на влог и само си прибирали лихвичките . Как всички сме живеели в панелни спални .И как щял да направи така ,че след няколко години те да не струват и 0 лв . И трябва да инвестираме в санирането им . А какво е мойто мнение скъпи ми БОКО . Ако ти не познаваш хора които нямат тия пари аз ще ти кажа ,че точно аз съм от тези хора не знам колко са хората с тия пари но 100% съм сигурен че повече от 50% от хората едвам връзват двата края . А до санирането това е хубаво но не е никак по силите на повечото от тези които живеят в панелки . И ако се притесняваш за енергийната независимост на България единствия виновник си ти и твойто правителство които правите само магистрали и полагате асвалт където ви падне . Сега пак друга велика идея . Абе Боко такива като теб в Румъния ги линчуват публично . Вместо да помисли как да съживи икономика се чуди как да пороби хората в дългове защото повечето хора не разполагат с излишни финанси а едвам свързват двата края . писна ми от това правителство и тъпите изказвания на Боко Тиквата днес казал ,че българите има ли от 30 000 до 100 000 лв на влог и само си прибирали лихвичките . Как всички сме живеели в панелни спални .И как щял да направи така ,че след няколко години те да не струват и 0 лв . И трябва да инвестираме в санирането им . А какво е мойто мнение скъпи ми БОКО . Ако ти не познаваш хора които нямат тия пари аз ще ти кажа ,че точно аз съм от тези хора не знам колко са хората с тия пари но 100% съм сигурен че повече от 50% от хората едвам връзват двата края . А до санирането това е хубаво но не е никак по силите на повечото от тези които живеят в панелки . И ако се притесняваш за енергийната независимост на България единствия виновник си ти и твойто правителство които правите само магистрали и полагате асвалт където ви падне . Сега пак друга велика идея . Абе Боко такива като теб в Румъния ги линчуват публично . Вместо да помисли как да съживи икономика се чуди как да пороби хората в дългове защото повечето хора не разполагат с излишни финанси а едвам свързват двата края .

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини