Царица Костадинка проговори: Ще се върнем в Катуница на бял кон!

  • 02 февруари 2012 20:13

  • 10616
  • 36
Царица Костадинка проговори: Ще се върнем в Катуница на бял кон!
© Булфото

Костадинка Рашкова - Царица Костадинка, съпруга на скандалния ромски лидер Кирил Рашков – Цар Киро, наруши мълчанието си и проговори след произнесената присъда на съпруга си. Пред столичен вестник тя разкри, че семейството се завръща в Катуница.

“Ще се върнем на бял кон, като победители. Ако не бяха осъдили мъжа ми, може би нямаше да се върнем там. Но сега, охо-о-о, ще се приберем, и то с кеф! След присъдата няма къде да идем. Там са ни къщите, там ни е домът, животът ни е там, бе”, казва Костадинка.

Тя разказва, че щетите от пожара, който предизвикаха футболни фенове и местни, след като бе прегазен 19-годишният Ангел Петров, са много големи. “В момента с тях се занимаваме. Ще съдим държавата в Страсбург. Не правим ремонт. Нищо не пипаме, гледаме да не дразним обстановката в страната. Местните жители продължават да са яростни към нас и да нападат роми”, продължава Царица Костадинка.

Според нея във войната между българи и цигани са “вързани” политика и пари. “Намесена е кметицата София Христова и нейният син, Цветелин Кънчев, Ицо Папата и моят племенник Иван Иванов от Горни Богоров, Софийско, влезли във връзка с кметицата още преди една година”, казва съпругата на Кирил Рашков. Тя твърди, че атаката срещу семейството й била предварително планирана.

“Подхвърлили на кметицата, че нашият род сме запалили едно кафене. Всъщност в Катуница си палят заведенията ей така, без причина, защото си правят конкуренция. Момчето собственик почна да търси отмъщение от нас. Все едно ние ще му мъстим нещо си. И забележете – от година-две той постоянно напада нашита домове в Катуница. Правеше го организирано. Дори и покойният младеж Ангел Петров, Бог да го прости, и той е участвал в нападенията”, твърди Костадинка.

Тя разказва, че нападателите срещу фамилия Рашкови винаги били въоръжени – с бухалки, колове, вили и добавя, че Цветелин Кънчев и кметицата София били от една и съща партия – коалиционни партньори на БСП. Костадинка Рашкова посочва още, че след размириците всички постове били спечелени от бунтарите.

“Малко ли е? Нищо ли не ви говори това? Единият от бунтарите стана кмет на общината, друг – общински съветник. Спечелиха всички постове от БСП. Цветелин Кънчев се опасяваше, че ние ще оберем ромския вот и ще го представляваме. И това ги обедини”.

Според Царица Костадинка името на сина й Ангел било вписано като водач на “Единство” в Садово. Кънчев и компания се уплашили, че ще загубят влиянието си. “Страхуваха се да не им вземем властта пак. Съгласете се, че една малка община като Садово, която усвоява от 40 до 80 милиона от европейски програми, е апетитна”, казва ромската царица.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10616 36

Коментари 36

Добави коментар
j

2012.02.05 | 14:50

36
Ще се върнеш в Катуница с катафалка теглена от бял кон...

2012.02.05 | 14:40

35
i kato se vurnat do 2 sedmici shte se subere cqla bulgariq i shte gi zakoli jivi.shte im raznesem chervata iz cqlata im kushta i bez da prikazvame shte gi oderem jivi i kiro shte gleda otkusvame kojata ot tqloto i a nego pred sinovete mu mamka im deba nie sushto mojem da sme zlobni i bezkorizni i shte im mamkata ebem
анонимен

2012.02.03 | 22:39

34
Ало, журналистите, спрете да ги наричате тези мангали Цар,Царица, вече, те ако се мислят за такива, за нас са ,,Роми-престъпници,, Моля, това е престъпление да го пивете, тези имена ТЕ не ги заслужават!!!
bati Vesko

2012.02.03 | 22:38

33
Bql Kon da ti go nabluska v 4ov4icata i tui da q napulni,4e da ti izdui buzite mama ti mizerna!!! zgan dolna - NA SAPUN !!!

2012.02.03 | 21:30

32
един бивш военен министър на израел, настоящ преподавател във военната им академия каза- "всяка моя лекция започва с пример от българската военна история" и още нещо- напишете в нета penis lenght world map и гледайте кво нещо е българския уй. хмм.. то ние си знаем наште кви са, искам да кажа- вижте на сички останали колко са им малки)) за света си делим 2 място, за европа си делим 1 място, на балканите на нас са ни най-големи. булгар булгааааар!!

2012.02.03 | 21:29

31
такаа.. първо- един въпрос: стефчо, пиле шарено, #18, би ли си казал адреса, моля те? 2- като споменажате царе, аз да ви кажа нещо за един(той малко хан си пада, ма се тая) хан тервеле наречен от съвременниците си-историци "спасителят на европа". щото арабеските като са налазили константинопол, нашия пич се е пуснал и с по-малобройни сили им е пръснал аналното отвърстие. така ги е разцепил, че арабски хронист казва за българите следното: тия са изроди, брат! "един български конник е в състояние да нападне и убие 20 000 арабски войници". тва араба го е казал. престаете си как ги е изтумбил, 4е така да каже тоя.. като лански чушки..
hitler

2012.02.03 | 21:08

16
NEMA LI KOI DA IZTREPE TAIA SGAN MRASNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
оберщурмфюрер

2012.02.03 | 21:27

30
Човече, ХИТЛЕР се пише с главни букви, ферщейн?
Az

2012.02.03 | 21:25

29
Много добър коментар от факти.бг във връзка с оплакването на шепа мангали , че думата "cool" значеща на цигански лайно , била използвана в реклама на мтел и те се обиждали хахаах Ето и коментара : "Моля засегнатите да се преселят обратно в Индия, там никой няма да ги оскърбява по рекламите. Да направим елементарна сметка: 1,000,000 неработещи паразита по-малко= престъпност намаляла със 70%, помощи за майчинство от по 600-700 лева; нормално здравеопазване ; нормално образование; БВП на глава от населението почти равна на средната в ЕС; спокоен живот в селата; без загуби за ел.преносните дружества,който естественно ние покриваме..."
ОЛИГОФРЕН

2012.02.03 | 21:19

28
Всичко е медийна политика бре хора.Няма развитие за горкото дете Мирослава и това им е като резервна новина.БАХ ТИ И ЦАРЯ БАХ ТИ И МАНГАЛА ТЕ ГО НАПРАВИХА БАШ ЦАР ДОРИ И ДА НЕ Е.Такова внимание не се е обръщало на никой от политиците.Дето се вика за една песен ще си в затвора - то за убийство на човек няма в затвора та камо ли за песен да почнат да гонят.ЕБАХ ТИ И УПРАВНИЦИТЕ И МЪЛЧАЛИВИТЕ ОВЧИЦИ ДЕТО СМЕ СТАНАЛИ.
godsmak

2012.02.03 | 14:55

10
ve4e vze da drazni car carica ko pi6ete za teq cigani pi6ete za balgarskite care za tqh pi6ete po malko ot kolkoto teq mangali deto darjavata gi napalni s balgarski pari
Д

2012.02.03 | 21:19

27
Напълно съм съгласен с това да се пише за българските царе,но за това някой трябва да е учил история.А тукашните ,,журналисти'' освен за чалга и простотии не са чували повече.

Добави коментар

Водещи новини