Новият окръжен прокурор на Пловдив е Румен Попов

  • 02 февруари 2012 11:53

  • 2303
  • 1
Новият окръжен прокурор на Пловдив е Румен Попов
©

С 16 гласа „за” Румен Попов бе избран от Висшия съдебен съвет за окръжен прокурор на Пловдив.

За вакантното място се бориха петима кандидати - Гергана Мутафова, която оглавява Районна прокуратура, Димитър Ангелов - също районен прокурор, Марин Пелтеков който в момента е временно изпълняващ длъжността окръжен прокурор на Пловдив, след като Иван Даскалов оглави Апелативна прокуратура. Другите двама кандидати са Росен Каменов-прокурор в Окръжна прокуратура (ОП) и Румен Попов зам.-шеф на ОП-Пловдив.

За фаворити за окръжен прокурор на Пловдив се спрягаха имената на Марин Пелтеков и Румен Попов. За районният прокурор на Пловдив не е гласувал никой от членовете на ВСС.

Бившият окръжен прокурор на Пловдив Иван Даскалов бе избран през октомври миналата година за апелативен прокурор на града. Тогава във ВСС е било получено анонимно писмо от обвинители и следователи от Пловдив и Пазарджик, които възразяват срещу кандидатурата на Иван Даскалов. В писмото те твърдят, че Даскалов се е хвалел, че следващият окръжен прокурор на Пловдив ще е Румен Попов. Заради това, че писмото е анонимно ВСС не му обърна внимание.

Преди да стане прокурор Румен Попов е бил съдия. Освен по няколко ключови дела, Румен Попов бе и наблюдаващ прокурор по делото със задържания в Пловдив 108 кг хероин. Той бе и прокурорът, който поиска постоянна мярка „задържане под стража” на шестимата задържани при операция „Вносителите”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2303 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
лютите

2017.09.28 | 11:22

1
УЖАС , успяха да купят поста попов и приятелят му хаджиев-прс , даскалов голямо слугуване е ухажване отнесе докато го настанят , БОГ ДА ПАЗИ ПЛОВДИВ И ПЛОВДИВЧАНИ , кривосъдието ще царува .

Добави коментар

Водещи новини