Реорганизация на Върховната касационна прокуратура от следващата седмица

  • 02 февруари 2012 10:02

  • 1073
  • 0
Реорганизация на Върховната касационна прокуратура от следващата седмица
© Булфото

Нова реорганизация на Върховна касационна прокуратура влиза в сила от следващата седмица, съобщи главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев пред журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

„Решихме да направим ВКП организирана, съобразно два вида приоритети – националните (организираната престъпност, корупцията, данъчните престъпления) и приоритети, които произтичат от цяла Европа – компютърните престъпления, престъпленията за интелектуалната собственост, незаконната миграция”, обясни Велчев.

Покрай всичко това, се е загубила темата за извършени престъпления от системата на МВР. В новата организация на ВКП, която ще влезе в сила другата седмица, във ВКП ще има специализиран сектор, който не само ще наблюдава тези дела, но и ще гарантира, че няма да има никакви забавяния на разследванията, както и че те ще се извършват професионално.

„Престъпленията от МВР имат своята специфика”, каза той и добави, че не всички дела срещу полицаи са за насилие.

По случая с полицейското насилие в село Мировяне има образувани проверки, каза главният прокурор. „В интерес на истината, те не са направени по мое указание. Вчера питах какво се случва с тях, колегите са се самосезирали, образували са съответните проверки, мисля, че някъде има и едно досъдебно производство”, заяви Велчев.

Относно варианта да има разследване срещу бившия главен прокурор Никола Филчев, Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев обясни, че когато има данни срещу когото и да било, тогава има разследване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1073 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини