Паяците в София тръгват през нощта

  • 02 февруари 2012 07:51

  • 2280
  • 0
Паяците в София тръгват през нощта
©

В една голяма част от столичния градски транспорт се поддържа поносима температура. 30% от градския транспорт обаче е остарял и няма възможност да се поддържат нормални температури.

Това заяви в интервю за БНТ заместник - кметът по транспорта в София Любомир Христов. Той поясни, че ще бъде предложено в рамките на 4 години да се заменят всички тези остарели превозни средства.

Христов съобщи, че през тази и следващата година ще бъде обновен тролейбусният парк, които ще предлагат освен отопление през зимата, така и климатизация през лятото.

"Инвестициите в паркинга на столичния градски транспорт са в ход. Ние работим по програма, тъй като част от средствата са европейски", каза Любомир Христов.

Той съобщи, че изобщо няма да се вдигне цената на билета. Христов поясни, че промените, които се правят при цените на картите за пътуване в градския транспорт няма да са в минус за столичани, а точно обратното. Зам. - кметът добави, че е направено проучване на базата, на което и промените при картите. Той бе категоричен, че те се правят за по - голямо удобство на хората.

Любомир Христов коментира и промените за паркиране в "Синята зона". Той поясни, че промените ще влязат в сила от лятото. Целта е да се стесни максимално самата "Синя зона" в идеалния център на София. Там ще бъде удължено времето за платено паркиране, а останалата част, където паркирането е платено ще стане така нар. "Зелена зона". В нейните рамки платеното паркиране ще бъде за по - кратък период от деня.

Заместник - кметът на София каза още, че има и идея през деня да не бъде извършвано репатриране на автомобили, които са нарушители, а това да се извършва през нощта. Той уточни обаче, че на нарушителите през деня ще бъдат слагани скоби.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини