Лиляна Павлова: И при минус 30 градуса пътищата ще са обработени

  • 01 февруари 2012 14:27

  • 857
  • 3
Лиляна Павлова: И при минус 30 градуса пътищата ще са обработени
©

Няма причини за притеснения за почистването на пътищата заради ниските температури, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в Министерски съвет.

Тя уточни, че при ниски температури пътищата се обработват с химикали. "Те са почистени, проходими, така че до минус 30, а и над минус 30 имаме достатъчно добра готовност да обработим пътищата с химикали. Разбира се, всички шофьори трябва да карат внимателно и да се съобразяват с ограниченията в пътната мрежа. Имахме оперативка с всички Областни пътни управления, още веднъж с фирмите, така че имаме готовност да почистваме", каза министърът.

По думите й, в края на тази и началото на следващата седмица ще станат ясни първите санкции за почистването в месеците ноември и декември, ако има такива. Фирмите предоставят документи до един месец след като свършат работа, които се сравняват с данните в МРРБ.

Павлова каза, че  има много коментари в съгласувателната процедура по промените в Закона за Черноморското крайбрежие, затова той е преработен и ще бъде пуснат за ново междуведомствено съгласуване. Има голяма вероятност да отпадне категоризацията на плажовете в новия вариант на текста, заради кризата и възможността за намаляване на приходите.

В Закона за устройство на територията се предвижда ясно разграничаване на отговорността между ДНСК и общините по отношение на строежите. Категорията първа, втора, трета ще са в пълномощията на ДНСК изцяло и отпадат от пълномощията и възможностите на общините, а общините ще отговарят за строежите в по-ниска категория, но за пълния цикъл на контрол, включително и за премахване на незаконно построените сгради, без да имат възможност да прехвърлят отговорността към ДНСК, обясни Павлова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
857 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
-30

2012.02.22 | 14:10

3
"...ДО минус 30, а и НАД минус 30..." над -30 е -29 На тая как й е объркано в главата ако знаете, тъп човек. :)
никодим

2012.02.02 | 18:19

2
И при минус 30 градуса пътищата ще са обработени - а пешеходците да ядат кура нали, щото ако си пеша няма от къде да минеш
никодим

2012.02.02 | 18:19

1
ТАЗИ ДЕБЕЛА ГНУСНА СВИНЯ СИГУРНО СКОРО НЕ Е РАЗХОЖДАЛА ПЕША ДЕБЕЛИЯ СИ ГЪЗ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини