Прокуратурата разследва смъртта на варненка, починала след операция на сливици

  • 30 януари 2012 17:20

  • 1534
  • 4
Прокуратурата разследва смъртта на варненка, починала след операция на сливици
©

Варненската окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство по чл. 123 от НК за смъртта на 23-годишна варненка, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Варна.

Текстът определя наказание лишаване от свобода от една до шест години за този, който поради немарливост или незнание при изпълнение на занятието си, причини смърт другиму. Досъдебното производство е образувано на 27 януари т.г.

Ден по-рано 23-годишна варненка постъпила за планова операция на сливици в частна клиника „Клиник Сити” с управител Венелина Милева. Операцията е извършена от д-р Димитър Габровски. На следващия ден пациентката починала. Според резултатите от назначената тройна съдебно-медицинска експертиза младата жена е починала от кръвозагуба.

До момента са разпитани медицинските лица, които са участвали в операцията. Работата по досъдебното производство продължава.
В същата клиника преди малко повече от две години отново при операция на сливици почина шестгодишно дете.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1534 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Непиещ

2012.01.31 | 15:43

2
Изчакайте да излязат експертизите и тогава "бесете касапите". В крайна сметка, лекарите не оперират насила пациентите си. Правят го с цел лечение. Колкото до вината, компетентността и небрежността - те се определят от съдъ само , ако ги има.

2012.01.31 | 16:13

4
"В същата клиника преди малко повече от две години отново при операция на сливици почина шестгодишно дете." Ми аз и без проверка бих ги затворил тия. За да стават такива работи значи има причина и явно грешката е не в нашия телевизор ами в болницата.
убиици

2012.01.31 | 16:12

3
колко хора трябва да изтрепят тия касапи за да се вземат адекватни мерки и копелетата алкохолици доктори да си платят дълга в затвора...а?или ще я караме така докато не затриете депутатска рожба или детето на някой съдия,иначе...няа проблеми,изроди
uuuu

2012.01.31 | 15:30

1
очаквам след проверката да кажат този и този доктор са виновни,единият е наказан с мъмрене ,другия с глоба 220лв. СРАМ!!!!!! жалко,много жалко за момичето прощавай

Добави коментар

Водещи новини