Без присъди година след операция на сливиците, убила дете

  • 10 януари 2012 19:54

  • 1403
  • 3
Без присъди година след операция на сливиците, убила дете
©

Година след като едно 4-годишно дете почина след операция на сливиците, обвинителен акт по случая няма.

Но вече се знае, че четирима лекари от ИСУЛ ще се изправят пред съда по обвинения в причиняване на смърт по непредпазливост.

Преди година семейство Йорданови посреща Рождество Христово със смъртта на дъщеря си. Гери е оперирана от сливици от д-р Маджунов, по-късно той подценява усложнения при детето и така на празниците Гери постъпва в ИСУЛ и не излиза от там жива.

„Всичко си е едно и също. Няма празници вече. Държи ни малкият ни син - заради него се борим”, сподели Анна Илиева, майка на Гери, пред bTV.

Шесторна експертиза, изготвена по искане на разследващите, доказва, че по време на операцията е засегнат кръвоносен съд. По-късно това е причината детето да бъде прието в ИСУЛ с усложнения. Д-р Маджунов преценява, че Гери е добре и това впоследствие приближило фаталния край, пишат експертите.

Обвинения са получили и трима лекари от дежурния екип, приел Гери на 23 декември 2010г.

„Силно се надявам да има наказани, не условно. Искам затвор за виновника. Докато има условни присъди, ще има и лекарски грешки. И ще си продължават, както преди”, казва майката на Гери.

Запознати прогнозират, че следствието ще приключи до април. А от Градския съд не насрочват заседание по гражданския иск за обещетение на почернените родители, въпреки че от три месеца имат указание от по-горна инстанция да разгледат иска.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1403 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Az

2012.01.11 | 17:47

3
Просто няма никаква държава , никакво правосъдие и никакво здравеопазване а лекраска наглост и мафия ! Има и читави лекари но стават все по малко ! Тук останаха най вече некадърниците и мошениците ! Мен лично ме е страх да вярвам на лекар , и затова разчитам на приятели в бели престилки ! Добре че ги имам !
M

2012.01.11 | 17:46

2
Абе маджунов, лайнар такъв ! Хубаво виж това слъчнево момиченце което си убил ! Колко години сме ти плащали образованието из заплатата за да ни лекуваш бе нещастник ! Ние , тези дето ни избиваш децата ! Що не се случи това с некое цигане бе лайно бездарно ! Да видиш чудо ! Рано или късно ще си го получиш !
F

2012.01.10 | 21:36

1
Този маджунов заслужава години наред бой и е***е в централния затвор ! Жалък убиец !

Добави коментар

Водещи новини