Меркел смекчи тона за опеката на Гърция

  • 30 януари 2012 16:37

  • 775
  • 0
Меркел смекчи тона за опеката на Гърция
© gettyimages

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се се опита днес да успокои спора, породен от германско предложение Гърция да бъде поставена под бюджетна опека, заявявайки, че преди всичко е необходимо да се помогне на тази страна да изпълни обещанията си за реформи, предаде АФП.

Дебатът трябва да бъде за това "как Европа може да помогне, така че задачите, които бяха дадени в Гърция, да бъдат изпълнени", заяви пред журналисти Меркел при пристигането си в Брюксел за срещата на европейските лидери. "Всичко това обаче работи, само ако Гърция и другите страни членки го обсъждат, това е причината, поради която не искам полемичен дебат, а дискусия, която да доведе до успех", допълни германският канцлер.

Германското правителство си навлече критики, най-вече в Гърция, след като предложи правителството на страната да бъде поставено под опека на европейски бюджетен комисар, който би имал правото на вето върху решенията му, за да се гарантира, че Атина ще намали дефицита си и ще извърши икономическите реформи, обещани на кредиторите, припомня АФП

Последвайте канала на

БТА
775 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини