Шефът на Комисията по досиетата: В България има и известни хора, които са отказали на ДС

  • 28 януари 2012 20:17

  • 1614
  • 3
Шефът на Комисията по досиетата: В България има и известни хора, които са отказали на ДС
©

Председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов заяви в студиото на „Факторът Кошлуков” по TV7, че у нас има известни личности, които са отказали да сътрудничат на „Държавна сигурност”, въпреки оказания натиск от страна на институцията.

Костадинов коментира и ситуацията около патриарх Максим, пояснявайки, че за патриарха има отразени данни от оперативни работници, но на базата на тези документи няма правно основание да се установи неговата принадлежност към ДС.

Шефът на комисията по досиетата сподели пред Емил Кошлуков, че от 2009 г. насам броят на предварителните проверки непрекъснато расте. Той заяви, че всички документи на комисията вече се съхраняват в банки.

Евтим Костадинов увери, че вече е започнала и проверката във висшите учебни заведения за сътрудничество с ДС. През февруари пък ще започне работата по досиетата на кредитните милионери. Костадинов допълни, че по работата на комисията ще бъде по-ефективна, ако сегашният й състав получи нов 5-годишен мандат. Новите членове на комисията предстоят да бъдат избрани през април 2012 година, уточни той. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1614 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.01.29 | 13:33

3
Защо ни баламосвате с тия глупости каква е ползата от тая комисия след като няма вече ДС и никой осьден кредитен милионер. Тази институция е НЕРЕНТАБИЛНА, а на всичкото отгоре се дават хиляди лева всеки месец за подрьжката и, пари взети от данькоплатците, т.е. нас народа.Тоз председател дал ли е отчет някьде за свьршената си работа , лично аз не сьм чул,или просто ни замазвате очите за да избегнете отговорите от мизерното положение на народа.
Стоян

2012.01.29 | 11:24

2
След като още дъвчете по тези досиета и постоянно ги тълкувате на клюкарска основа - " еди кой си бил такъв или онакъв"--- ПЪЛНА ГЛУПОСТ и подигравка с нашето минало и с историята ни...Всички знаем,че при всеки обществен строй всяка държава си има закони и структура на управление- специални служби ; силови министерства и съдебна система и др... Какво ще се постигне след като постоянно се ровите в работата на ДС при социализма,остава и да потърсите досиетата и преди 1944 година на тогавашната ДС/Обществена безопасност/.С всичките тези глупости с които манипулирате общественото мнение - дали ще подобрите ЖИВОТА на бедният българин........
Гец

2012.01.29 | 10:46

1
С добра и предателска мисия си се захванал с тази Комисия по досиетата- трябва да те разпънат на стената на срама пред НС или пък някой от бившите щатни служители на ДС да ти види сметката..........

Добави коментар

Водещи новини