Обявиха грипна епидемия в Монтана

  • 26 януари 2012 13:45

  • 1610
  • 0
Обявиха грипна епидемия в Монтана
©

Регионалната здравна инспекция в Монтана обяви грипна епидемия на територията на областта.

В периода от 19 до 25 януари са регистрирани 184 случая на остри респираторни заболявания. Най засегната е групата на 5 до 14 годишни деца.

От утре на територията на област Монтана се прекратяват плановите операции в лечебните заведения, преустановяват се свижданията в тях и се ограничават масовите обществени мероприятия. Легловият капацитет на стационарите се разширява за приемането на заболелите от грип пациенти. Спират се женските и детски консултации, профилактичните прегледи и имунизациите. Общопрактикуващите лекари ще посещават заболелите от грип по домовете.

Засега няма да се обявява грипна ваканция, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование. По данните от преброяването на учениците, те все още посещават училище.

Заради натрупания сняг пътуващите деца от селата Горно Церовене, Трифоново и Сумер днес закъсняха за училищата в Монтана. Във община Вълчедръм училищните автобуси също са пътували трудно. В община Якимово пътуващите учители не са успели да стигнали навреме до класните стаи, заради затворена отсечка от пътя.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1610 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини