Всички силиконови гърди ще имат код

  • 24 януари 2012 17:58

  • 1366
  • 1
Всички силиконови гърди ще имат код
© Интернет
Две от трите най-големи групи в Европейския парламент призоваха Европейската комисия да предприеме мерки за повишен контрол при гръдните импланти.

Групата на социалистите и демократите поиска на всяка силиконова протеза да бъде поставян уникален щрих-код от производителя, както и да бъдат водени задължително списъци на пациентите, на които са поставяни такива импланти, предадоха световните агенции.

Целта е да може незабавно да бъде проследявано на кого какъв имплант и кога (от кого) е бил поставен.
По повод скандала с фалиралия френски производител на протези ПИП ("Поли Имплант Протез") социалистите настояват за предприемането на внезапни проверки в подобни производства, като отпадне досегашната практика на шестседмично предизвестие.

Групата на либералите и демократите (АЛДЕ) също поиска разработването на система за проследяването на подобни силиконови продукти, както и въвеждането на по-високи стандарти за тяхното производство.
От групата отбелязват, че потенциално засегнати от настъпилите проблеми с протезите на ПИП са 400 000 жени по света.

ПИП е използвала индустриален гел с изтекъл срок на годност вместо медицински гел. Смята се, че това е причината за необичайно голям брой разкъсвания на протезите. Наскоро стана ясно, че са слагани и оцветители за гориво.

Последвайте канала на

1366 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
майкъл джексън

2012.01.25 | 17:05

1
Предлагам даже монтираните цици да се тестват от професионални ебачи, за да не става сакатлък

Добави коментар

Водещи новини