Дянков: Вероятно ще се присъединим към Европейския фискален пакт

  • 24 януари 2012 16:16

  • 1062
  • 4
Дянков: Вероятно ще се присъединим към Европейския фискален пакт
©

България вероятно ще се присъедини изцяло към Европейския фискален пакт, а не към отделни текстове към него. Това съобщи финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи след дискусиите в Съвета на министрите в Брюксел, цитиран от БНР.

Остава да се реши дали България и другите страни извън Еврозоната ще имат статут на наблюдатели. Яснота за българската позиция ще има след парламентарния дебат в четвъртък и изготвянето на последния вариант на договора, който ще е факт ден по-късно - в петък, обясни Дянков.

Министърът подчерта, че България не е поемала никакви ангажименти за данъчна хармонизация с пакта „Евро плюс" и неговата тежест вече намалява.

„Пактът "Евро плюс" преди около 8-9 месеца изглеждаше като решение за гръцката дългова криза и като цяло решение на проблема в Европа. Според мен със скорошните, се надявам, решения по този договор, той всъщност става основата за бъдещото финансово развитие на Европа, което означава, че за мен поне пактът "Евро плюс" има третостепенно в най-добрия случай значение", каза още Дянков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1062 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.01.25 | 20:10

4
Олигофрена дянков да си ибе майчето,боклука му с боклук.
Yripod =DPS+NDSV+GERB

2012.01.25 | 18:40

3
Знаете ли,че българите имаха най-висок жизнен стандарт по времето на господин Костов,реформите бяха в сила, печалившите отрасли като ЕНЕРГЕТИКА,ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ не бяха продадени,но Енергийната МАФИЯ-БСП бързо направиха саботаж и непрекъснато чрез Татарчев и ДС структури дестабилизираха правителството на Костов и ПОКАНИХА ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА.После доведоха Симеон Сакскобурготски да осъществи престъпните намерения на ПАРТИЯТА СТОЛЕТНИЦА,Сакскобургоитски издигна Борисов ,Румен Петков го канонизира и сега виждаме "Опзозицията БСП-ГЕРБ" на сцената "сълза и смях". Ето това са постановките на Трипода-BSP=NDSV+ДПС + ГЕРБ и Структурите,за които Борисов ни лук ял ,Първанов ни лук мирисал.И българите вярват как дядо му на Борисов бил убит от комунистите ! А Цветанов не желае вече да споделя как майка му му е спестявала за семки и бонбонки да го "обезпечи" със 6 АПАРТАМЕНТА.
СТАНИМИР

2012.01.25 | 10:26

1
Дянков е нашият човек!
Българин

2012.01.25 | 10:26

2
А вие кой сте ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини