Разпитват 12 свидетели по делото срещу Цар Киро

  • 22 януари 2012 21:18

  • 1047
  • 3
Разпитват 12 свидетели по делото срещу Цар Киро
©

С разпит на 12 свидетели днес ще започне делото по същество срещу Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от, съобщиха от Районната прокуратура в Асеновград.

Цар Киро е зад решетките от края на септември по обвинение за закана с убийство на Веселин Христов и приятелката му Иванка Петрова от Катуница. Цар Киро ги заплашил на 23 септември по обяд, че ще им отреже главите осем часа преди 19-годишния Ангел Петров да бъде прегазен от ромски микробус в селото. След убийството му вълна от недоволство заради безсмислената смърт на Ангел и приятелчето му Павел Толев обхвана Катуница и по-големите градове в страната.

В съдебна зала се очаква да бъдат разпитани преките свидетели на заканата за убийство, пише "Монитор".  Две от тях са Даниела Начева и Рени Караколева, които във фаталния 23 септември отивали да пият кафе в барчето на Веселин Христов. Момичетата съвсем случайно станали свидетели на заканите на Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от срещу вуйчото на прегазения Ангел – Веселин, и настойницата на момчето – Ваня Петрова.

В седмиците преди делото свидетелките и семействата им били заплашвани по телефона и псувани на цигански. Наред с тях в заведението е бил и Стоил Илиев, който също е видял и чул заканите за убийство. Заедно с тях ще бъде разпитан и поне един от тримата полицаи от патрулката, които отишли по обяд в селото, след като Ваня Петрова се обадила в полицията.

Пред съда вероятно ще бъде разпитана и майката на Веселин Христов – София Христева, която е бивша кметица на Катуница. По повдигнатото му обвинение за закана за убийство Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от е заплашен със затвор до 6 години.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1047 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Az

2012.01.23 | 14:37

3
Бойко смаза народния протест срещу ненаказуемата циганска престъпност палки и заплахи ! Бойко играе с циганските барони , и участва усилено в циганизирането и съсипването на бедната ни държавица ! В близките години ни чакат големи проблеми с тази организирана сган от най низшите племена в Индия - мързеливи,неграмотни, крадливи, мизерни, нагли , родени да цицат като пиявици от гърба на отрудения българин ! Бойко доказа че мрази българите , обича мангалите ,парите и изборните им гласове ! Бойко е корумпиран продажник и направи всичко за да се потули случая с убийството в катуница ! Мангалите газят нас и редовите полицаи с бусове , а бойко праща полицаи да бият български деца излезли на протест против ненаказуемата циганска пресъпност ! Да си изкара мандата да гепи квото може да зима подкупи да лобира , да пуска чадъри , да цица европари от магистра;ите ,па за нас обикновените хора му дреме на к... Спомнете си какво ви обеща на вас неговите избиратели , и какво е изпълнил ! С какви лъжи примами гласовете на глупците !

2012.01.23 | 14:37

2
Мангал Киро трябва да бъде публично съден , като организатор на убийство/а и то с цялата строгост на закона , независимо , че е приятел на някои от управляващите. Що за българи сме , ако позволим да ни мачкат /буквално /циганите в собствената ни държава ? Заради тях в Европа не искат да чуят за българи , защото те не знаят какво е мангал - чума , бедствие , крадци и убийци , защитавани от закона , защото били малцинство. Да , ама не българско но с български паспорти. Струва ми се , че това дело ще бъде тихомълком претупано , защото ако наистина се разнищи и ако наистина се приложи закона , пък не дай Боже и да проговори мангал Киро- глави трябва да падат.
balgarka

2012.01.23 | 13:04

1
6 godini davat za otkradnata kokoshka,bai mangal pak ne si poluchava zaslujenoto,no za tova samite nie sme si vinovni ,,vsyko chudo za 3 dena,,nishto ne postignahme s protestite,osven ,che se izseliha,trybva da im se prechupi naglostta....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини