Обвиниха Цар Киро и за заплаха за убийство

  • 05 декември 2011 12:37

  • 1196
  • 0
Обвиниха Цар Киро и за заплаха за убийство
© Булфото

Районната прокуратура в Асеновград е внесла пореден обвинителен акт срещу Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от. Този път обвинението е за закана за убийство, а съдът е насрочил делото за 23 януари 2012 г.

Разследването срещу “цар” Киро започна по сигнал за заплаха на Веселин Христев от Катуница. Той и приятелкaта му Иванка били заплашени пред дома им от ромския бос, пише "Труд".

На 23 септември Рашков се появил с черния си джип "Мерцедес" пред къщата на Веселин, който е син на бившата кметица на селото София Христева. Ромската фамилия и Христеви от години са в непрекъснат конфликт. Пред къщата освен Веселин били жена му Иванка Петрова и Стоил Илиев от Катуница. Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от свалил стъклото на колата и извикал: "Ще те убия! Ще убия теб и приятелката ти."

"Лицето му било злобно, а тонът - заплашителен", обяви наблюдаващият прокурор Калоян Димитров, пише. В 12,17 ч в петък на тел. 112 се обадила Иванка, че е заплашвана. Минута по-късно, обаче, позвънил и Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от, за да каже, че заплашваният бил той.

Поне десет свидетели ще бъдат повикани по делото. Ще бъде представен и видеозапис, на който се вижда как Рашков изрича заканите.

"Съпругът ми не е виновен, никого не е заплашвал", намесва се “царица” Костадинка. Рашков също не се признава за виновен. Само по това обвинение той може да бъде осъден на до 6 години затвор.

В момента Кирил Рашков е в болницата на Пловдивския затвор
. Според лекарите, той трябва да остане под наблюдение, защото е с диабет, три инфаркта и няколко байпаса.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1196 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини