Първанов официално предава президентската власт на Плевнелиев

  • 22 януари 2012 07:43

  • 2854
  • 0
Първанов официално предава президентската власт на Плевнелиев
© Булфото

Доскорошният зам.-посланик на България в САЩ Тихомир Стойчев ще бъде съветник по външната политика на новия президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, съобщи "Монитор".

Той е деветото оповестено име в администрацията, която днес ще влезе на „Дондуков“ 2 на мястото на хората на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. Вече е известно, че началник на кабинета на Плевнелиев ще бъде бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев, а главен секретар – досегашният зам.-регионален министър Екатерина Захариева.

За официалната церемония по предаване на поста пък вчера бяха разчистени площадите пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ и президентството. Бяха впрегнати и машини за извозване на натрупалата се през деня дебела покривка сняг.

Гвардейците репетират цял месец за церемонията. При рокадата Първанов и Плевнелиев ще произнесат слова на площад „Св. Александър Невски“ и ще поднесат цветя пред Паметника на Незнайния войн. След това ще имат среща на четири очи в президентството. По-късно през деня Плевнелиев ще посрещне и първите си гости като държавен глава на „Дондуков“ 2 – еврокомисарите Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование и Йоханес Хан.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини