Съкращават близо 1000 служители на пощите

  • 20 януари 2012 11:53

  • 604
  • 0
Съкращават близо 1000 служители на пощите
© Интернет

Около 1000 човека ще бъдат съкратени тази година при предстоящото преструктуриране на „Български пощи" . Това заяви днес пред БНТ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Започната е програма за доброволно напускане. Компенсацията в такъв случай е между 2 и 10 брутни заплати за служителите и работниците.

„Това е малко по-мека мярка от директното освобождаване на хората. Досега около 280 човека са подали молби за напускане", заяви министърът.

Предстоящите тежки реформи в железниците и пощите Московски определи като предизвикателство пред себе си. Ниският му рейтинг сред министрите на ГЕРБ, той коментира като нещо без особено значение, но очаква оценка от своите колеги -министрите.

Ивайло Московски коментира бъдещето на железопътния транспорт като един от важните сектори на икономиката ни. За постигнатите договорености при посещението си в Германия министърът съобщи, че БДЖ има възможност и ще превежда 1 млн. евро месечно към немската компания за погасяване заема за мотрисите.

До месец се очаква да започне приватизацията на "Товарни превози" на БДЖ. Министърът съобщи още, че заемът от Световната банка за БДЖ ще се отразява на дефицита на България, затова единствено вицепремиерът Симеон Дянков ще определи параметрите по кредита. И разногласия с него няма, добави Московски.

Последвайте канала на

604 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини