КНСБ: Стачката в "Мини Марица - изток" ще продължи до постигане на целите

  • 17 януари 2012 19:09

  • 979
  • 2
КНСБ: Стачката в "Мини Марица - изток" ще продължи до постигане на целите
©

Синдикалисти внесоха в Инспекцията по труда в Стара Загора сигнал за нарушение на закона за уреждане на колективните трудови спорове и за оказван натиск и опити за сплашване на протестиращите от страна на ръководството.

Има провокации към работниците, но стачката ще продължи до постигане на всички искания, заяви Валентин Вълчев, председател на дружествената синдикална организация на миньорите към КНСБ, цитиран от БНР.

"Има натиск от страна на ръководството към хората, инсценират разни постановки, но в края на краищата ние сме тук и вземаме адекватни действия и решения. Стачката е безсрочна до постигане на исканията в стачната декларация", заяви той.

Финансовите загуби за "Мини Марица-изток" нарастват заради нереализирана продукция, съобщи Даниела Кънева - специалист по връзки с обществеността в дружеството. От началото на ефективната стачка до днес те са в размер на 2,4 млн лева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
979 2

Коментари 2

Добави коментар
pero

2012.01.18 | 10:52

1
Крайно време е някой да публикува официален документ с исканията на стачниците ?!?!? Било ПростСъюзите, било ръководтвото на мионите , било трайЧевият ?!?!? Иначе приказки много. Всеки лъже... Няма истаинска инфо....
Валя

2012.01.21 | 19:04

2
Абсолютно съм съгласна с Пепо!!! Още преди започването на стачката започнаха да ни навират в очите единствено финансовото искане на миньорите и поскъпването на тока заради стачката - КОЕТО Е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА И ИЗМИСЛИЦА - не стачката ще предизвика това поскъпване, което е замислено много отдавна и обявено още миналата година, защото Тец-овете имат предостатъчно резерви от въглища. Живея в Раднево, пълно е с екипи на различни медии, но досега така и не чухме всички искания на миньорите. Стачниците са хиляди, синдикалните лидери десетки, а досега чухме само един от тях. Защо никой не говори с останалите? Защо министър Трайков не си направи труда да дойде и да се срещне с хората, а се ветрее по чужбина, ако тази стачка е такава заплаха за енергийната стабилност? Бих предложила на медиите също да влязат в сградата на Мини Марица Изток и да покажат на обществото милионите, които са вложени за удобствата на невероятно раздутия щат на администрацията с огромни заплати /а не да снимат в градинките пред сградата/, които в крайна сметка формират тази висока средна работна заплата, многократно афиширана от екрана на всички телевизии, както и от министър Трайков в опити да настроят обществото срещу стачкуващите. За жалост 90 % от изказаните мнения за стачката идват от хора, които и хабер си нямат от работата на миньорите.

Добави коментар

Водещи новини