Дания се ангажира с членството ни в Шенген

  • 10 януари 2012 13:46

  • 943
  • 0
Дания се ангажира с членството ни в Шенген
© булфото

Датското председателство на Европейския съюз е ангажирано с присъединяването на България и Румъния към Шенген, доколкото това е възможно, каза посланикът на Дания в София Коре Янсон при представянето на приоритетите на страната му, която поема ротационното председателство на съюза, предаде БТА.

Трябва да се опитаме по убедителен начин да кажем на всички държави-членки, че е дошъл моментът България и Румъния да влязат в Шенген, посочи дипломатът. Според него е необходим положителен междинен доклад на Европейската комисия. Когато говорим за международни договори, няма място за чувства, отбеляза Янсон.

Правосъдният министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент също изрази надежда, че България ще стане член на шенгенското пространство в най-скоро време. Очакваме подкрепа от датското председателство, за да решим този въпрос още до лятото, коментира тя. Ковачева очаква обективен доклад от ЕК, но напомни, че не трябва да се забравя, че той, освен правосъдието, засяга и вътрешните работи, а усилията на всички вървят паралелно.
 

Последвайте канала на

БТА
943 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини