Изтеглят опасни вълнени жилетки

  • 09 януари 2012 11:02

  • 2047
  • 0
Изтеглят опасни вълнени жилетки
©

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани опасни вълнени жилетки за момиченца, които които създават рискове за нараняване на детето, съобщиха от комисията.

КЗП е разпоредила на вносителя на дрехите - „Дженк" ЕООД, да изтегли незабавно от пазара детски вълнени жилетки със свободно движещи се връзки. Заповедта съдържа изрична забрана за повторен внос на опасните дрехи.

Моделът е предназначен за момичета до 14 години и се е предлагал в две разцветки - розово и циклама. Жилетките са открити в магазин за дрехи в Ловеч. Според информацията върху етикета произходът на стоките е турски. Цената на една жилетка е 8,50 лв.

Стандартът за безопасност изисква връзките по дрехи за деца до 14-годишна възраст да бъдат прикрепени за облеклото, например с използване на тунел в поне една точка, разположена на равно разстояние от изходните точки. Това изискване не е изпълнено при вълнените жилетки, внасяни у нас от „Дженк" ЕООД.

Родителите трябва да знаят, че свободните краища на връзките в областта на талията трябва да се показват най-много 140 мм от всеки край, когато облеклото е отворено в своята най-широка част.

Последвайте канала на

Novini.bg
2047 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини