Болница иска спешна проверка на реклама от нейно име за ваучер за извършване на цезарово сечение

  • 16 март 2017 13:57

  • 5404
  • 1
Болница иска спешна проверка на реклама от нейно име за ваучер за извършване на цезарово сечение
©

От Многопрофилна болница за активно лечение - "УниХоспитал" настояват за спешна проверка на реклама, направена под логото на лечебното заведение, неотговаряща на истината, съобщиха от лечебното заведение.

В рекламата се посочва, че чрез закупуване на ваучер се получава намаление от цената на цезарово сечение по желание на пациентката. В писмото от болницата се посочва, че ръководството й не е давало съгласие, не е упълномощавало никой да влиза в договорни отношения, въз основа на които да рекламира предлагане на операции, интервенции, изследвания и друга подвеждаща и непрофесионално представена информация относно извършваната лечебно-диагностична дейност.

От лечебното заведение са сезирали Изпълнителна агенция "Медицински одит" с молба за спешна проверка по случая, като същевременно ще потърсят правата си и по съдебен път.

По-рано днес от Пациентски организации "Заедно теб" сигнализираха министъра на здравеопазването Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен по случая с настояване за незабавна проверка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Майкави Путката

2017.03.16 | 14:09

1
Тия новини ги пишат неграмотни цигани 100%

Добави коментар

Водещи новини