Закопчаха 27 - годишен за палеж на кола в София

  • 31 декември 2011 13:59

  • 1201
  • 0
Закопчаха 27 - годишен за палеж на кола в София
© Булфото

Криминалисти от Девето районно управление, съвместно със Столична дирекция на вътрешните работи, и с активното съдействие на психолози от Института по психология на МВР, разкриха умишлен палеж на автомобил.

Автор на престъплението е 27-годишният И.К., който е стар познайник на полицията, съобщиха от пресцентъра на МВР. На 20 декември около 23.00 ч. в дежурната част на районното управление бил получен сигнал за горящ автомобил, паркиран в ж.к. „Люлин” в близост до блок 228. Пристигналите на място автопатрул и екип на пожарната, оперативна група и експерти от "Пожарна безопасност и защита" на населението установили, че извършителят счупил предното стъкло и подпалил колата „Фиат Мареа”, на което били нанесени щети в предната част – седалки, табло и други.

Разследващият екип стигнал до И.К., известен на полицията за палежи, притежание и употреба на наркотици, грабежи, осъждан. На 29 декември авторът на деянието бил задържан в Девето районно управление. В хода на разследването се установило, че мъжът подпалил чуждата колата след като употребил марихуана.

След извършване на процесуално-следствени действия и доклад на материалите в Софийска районна прокуратура мъжът бил привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 330, ал.1 от НК. Прокуратурата наложила на И.К. мярка „Задържане за 72 часа”. Разследващият екип продължава работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини