Обвиненият за палежите на коли в София Радослав Стоянов остава на свобода

  • 30 декември 2011 10:52

  • 748
  • 0
Обвиненият за палежите на коли в София Радослав Стоянов остава на свобода
© Булфото

Софийски градски съд потвърди решението на Софийски районен съд за мярката за неотклонение - парична гаранция в размер на 1700 лв. на Радослав Стоянов, един от обвинените за палежи в столицата.

Прокуратурата поиска мярка за неотклонение - „задържане под стража”.

„Не споделям това, че съществува вероятност лицето да не извърши друго престъпление. Има лабилно поведение и деянието е с висока степен на обществена опасност. Налице е обществена атрактивност на такъв вид престъпления” - с тези думи прокурорът по делото обоснова искането за „задържане под стража” на 27-годишния Стоянов.

Според адвоката на обвиняемия, характеристичните данни на Радослав Стоянов са отлични. Начинът, по който е запалена колата, е аматьорски за извършване на престъплението, а именно паленето на заден стоп на колата. Още повече, че няма данни за извършване на други палежи.

Пред съда Стоянов каза, че съжалява за постъпката си, било е инцидентно в неговия живот и няма да се повтори. Софийски градски съд обоснова решението си с това, че липсват опасности Стоянов да се укрие и да извърши друго престъпление. По думите на съдията – не може да се задържи човек само, за да се уталожи общественото напрежение. Още повече, че има семейство и деца.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
748 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини