Плевнелиев усвоява протокола в крачка

  • 30 декември 2011 21:40

  • 3246
  • 6
Плевнелиев усвоява протокола в крачка
©

Новоизбраният президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще усвоява тънкостите на протокола и етикета в движение, тъй като уроци за това не са предвидени. „В краткото време, което остава до 19 януари, няма да има време за такава подготовка”, обясниха пред „Монитор” от екипа на бъдещия държавен глава.

Обиколката из страната за националната стратегия “България 2020”, подготовката около самото поемане на задачите на „Дондуков” 2, както и стягането на екипа изяждали всяка минута на Плевнелиев, пише "Монитор".

Така при високопоставените си срещи поне в началото той ще разчита на бизнес обноскитекоито си е изградил през годините, както и на наученото като министър на регионалното развитие.Все пак ако бъдещият държавен глава не намери време, то поне съветниците му ще трябва да изчетат до буква специалния Закон за държавния протокол. За да не стават гафове, в него е обяснено всяко правило при посещение на чуждестранни делегации и задълженията на президента при официални церемонии.

Първото по-голямо предизвикателство пред Плевнелиев ще бъде приемането на поста от Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и полагането на клетва в Народното събрание на 19 януари, което ще стане в присъствието на цялото правителство, дипломатическия корпус и представители на всички вероизповедания. Все още не е ясно кой ще бъде експертът на Плевнелиев по протокол, обясни пресаташето на бъдещия президент Мария Иванова, която беше сред първите кадри, които той привлече от строителното министерство.Като ново име в екипа на Плевнелиев се завъртя и шефът на бойната авиация ген. Константин Попов.

От военното министерство обаче категорично отрекоха информацията и я определиха като спекулация. Той има изключително силни позиции и няма никакво намерение да напуска поста, обясниха от ведомството. Оказало се, че самите хора в системата разпространяват неверни слухове, дори самият министър на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март беше тиражиран като бъдещ съветник на Плевнелиев, което отново беше опровергано.Бъдещият президент вече даде заявка, че ще прави и ревизия на цялата администрация на „Дондуков” 2. Целта е да се намали броят на служителите, които в момента са 152-а, за да може да се увеличат заплатите на тези, които останат.

Плевнелиев ще бъде и първият държавен глава, който няма да живее в резиденция „Бояна”. Въпросът е приключен, затвори темата Мария Иванова. От Национална служба „Охрана” обаче продължават да се надяват, че новият държавен глава ще размисли и ще отиде заедно със семейството си във вила „Калина”Не съм присъствал, когато Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е заявявал отказ, така че въпросът за нас все още може да се дискутира, коментира пред „Монитор” шефът на гардовете ген. Димитър Димитров.Затова пък бъдещият вицепрезидент Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на не им създавала никакви проблеми. Тя вече се била съгласила да се премести в „Бояна” в по-малката вила, в която сега живее Ангел Марин.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3246 6

Коментари 6

Добави коментар
georgi

2012.01.03 | 16:38

6
Знам че не е по темата но всеки трябва да види това! http://blagoipilarski.blogspot.com/2011/12/chairman-dance.html
Марионетката на Мухобойко

2012.01.03 | 01:40

5
Какви светски обноски от някой с фамилия "плевненливев" - някой си от плевнята ?! Мишок някакъв безличен, сламена кукла, перач на пари. И кой го избра - фалшифициран вот и купени цигански гласове !
Голям професионалист

2012.01.03 | 00:01

4
Emi toi si e lider dokazva go vuv vseki moment ne e alchen kato komunistite ot bsp i dps i nqma da leji i da qde 4 godini kato drugite ,a naroda da go izdurja.Emi profesionalist i lider ot velika klasa si e i horata za tova go izbraha zashtoto e KLASA

2012.01.02 | 11:28

2
Абе ако иска да живее в циганската маала, какво ни интересува това? Избрали сме го за президент в крайна сметка и да върши работа, а не да го гледаме къде иска да живее и къде не иска.

2012.01.02 | 21:11

3
Ако остане в парк София, ще представлява невъобразима пречка за всички хора, живещи във вилната зона и Бистрица и идващи на работа в София. Ама какво ли й пука на тая проста женица, важното е да се показва какъв е гоУем пред обикновените хора.
W W W . ORIG INALNI . BE --- КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСК

2012.01.02 | 01:51

1
W W W . ORIG INALNI . BE --- КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСКА НА ЛЮБИМИЯТ СИ ОТБОР !

Добави коментар

Водещи новини