Журналист: Етническото напрежение в Македония може да избухне

  • 01 март 2017 08:00

  • 5543
  • 1
Журналист: Етническото напрежение в Македония може да избухне
©

Ситуацията в Македония е нормална за страната. Премиерът Никола Груевски отново размаха албанската заплаха. Това каза в сутрешния блок на БНТ журналистът Коста Филипов.

Когато си бил 11 години начело на властта, когато си спечелил изборите, макар и с малко предимство, си получил мандат от президента, но не си успял да съставиш правителство, е напълно логично да изпитваш страх за личната си политическа съдба и да изкараш хората на улицата, заяви Филипов.

В крайна сметка македонците трябва да разберат, че ако искат да имат единна държава, трябва да живеят заедно с албанците, подчерта той.

Страхувам се, че етническото напрежение в Македония може да избухне под някаква степен, както през 2011 година, когато Шар планина гореше, посочи Филипов.

По думите на експерта в областта на дипломацията и международните отношения Любомир Кючуков първият риск в Македония е дали политическата криза ще се трансформира в дългосрочна нестабилност. Друг риск е прехвърлянето на политическия дебат в етническа плоскост. Дълбоката конфронтация между македонските партии изведе напред исканията на албанските партии. Дори има експерти, които казват, че над Македония надвисва призракът на федерализма, коментира Кючуков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.03 | 23:41

1
А после ще ми твърдят, че не били българи. Щом е за собствена далавера и задниците се ще продадат, не само страната.

Добави коментар

Водещи новини