Унгария прие спорен религиозен закон въпреки протест на Хилари Клинтън

  • 30 декември 2011 19:03

  • 1660
  • 1
Унгария прие спорен религиозен закон въпреки протест на Хилари Клинтън
©

Унгарският парламент прие спорен религиозен закон, който радикално променя броя на подкрепяните от държавата вероизповедания, предава АФП.

Проектомярката беше силно критикувана от американския държавен секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26. Законът беше приет с две-трети мнозинство от дясноцентристката партия на премиера Виктор Орбан. На 19 декември Конституционният съд отхвърли по-ранна версия на закона, позовавайки се на процедурни грешки.

Новият закон намалява броя на признатите вероизповедания до 14 от над 300. Сред признатите религии са тези на Римокатолическата, Евангелистката, Православната църква. Ислямските общности, будистките и хиндуистките не са включени в закона. Те ще имат възможност да кандидатстват за признаване от парламента, ако са действащи най-малко 20 години в Унгария.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1660 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ФОНДАЦИЯ ТЪПО ОБЩЕСТВО

2012.05.16 | 20:58

1
ЩЕ МИ ПРОСТИТЕ НЕВЕЖЕСТВОТО НО ,....КОЙ Я ПИТА КОЙ НОМЕР ГАЩИ НОСИ И ТЯСНА ЛИ И Е ПУТКАТА НА АМЕРИКАНСКАТА СЕКРЕТАРКА ХИЛЪРИ КЛИТЪН ???????????????

Добави коментар

Водещи новини