Родителите на Ани и Явор: Ще искаме максималната присъда

  • 05 юли 2024 09:14

  • 483
  • 4
Родителите на Ани и Явор: Ще искаме максималната присъда
© Bulphoto/архив

Шест години затвор и забрана да шофира 9 години получи Адриан Антонов, който уби Ани и Явор на пешеходна пътека на столичния бул. "Сливница". Това реши съдът вчера.

Родителите на загиналите младежи заявиха, че ще обжалват присъдата, като я намират за несправедлива. От своя страна, съдията мотивира средният размер на наказанието с баланса между отежняващите и смекчаващите вината обстоятелства.

"Ще искаме максималната присъда от 15 години, защото смятаме, че по три години за човешки живот е изключително малко", каза Десислава Малчева - майка на Ани, предаде БНТ.

Според нея, шофьорът "съвсем съзнателно, без да има алкохол и наркотици в кръвта, е избрал да кара с тази убийствена скорост".

"В нито един момент не е направил опит да спре или да промени в последния момент посоката си на движение. Дори след удара той не натиска спирачка, а спира заради удара в стълб", отбеляза тя.

За майката на Явор - Анна Стоянова, присъдата е очаквана предвид съдебната практика в България: "Но това не означава, че за мен е достатъчна. Така че да - ние ще обжалваме."

Шест години затвор за шофьора, прегазил Ани и Явор

Пътната безопасност е отговорност на цялото общество, но основната роля е на държавата, подчерта Жулиета Михайлова от Инициативния комитет "Заедно срещу безумията по пътищата": "Вчерашната присъда много ясно показва неотложната нужда въпросът за пътната безопасност да бъде изкаран като спешен приоритет от следващия кабинет, защото това е един от тежките национални проблеми", допълни тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
483 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Браво!

2024.07.05 | 18:20

4
Да го пускат след 2 направо. Къв кеф! Дано сгази поне още 20 български б-о-к-л-у-к-а - то се видя, че животите ви нищо не струват :))))
майка

2024.07.05 | 09:25

1
Подкрепям ги с цялото си сърце. Дано успеят срещу "известните" адвокати, които са известни само с това , че разнасят едни финикийски знаци насам - натам........
СЕВЕРИН

2024.07.05 | 10:47

3
У БРЕ ДА ВИ ЕВА МАЙКАТЯ ГАДНА БЪЛГАРСКА !

2024.07.05 | 09:51

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини