Без лекар по празниците в малките села

  • 29 декември 2011 12:39

  • 631
  • 2
Без лекар по празниците в малките села
©

Без лекар по празниците остават отдалечените и труднодостъпни села.

Ако на жителите им се наложи да търсят медицинска помощ, в Търговищко болните сами трябва да отидат до града. Само там има дежурни кабинети и то на големите практики. В село Лиляк живеят повече от 1 200 души, които по празниците остават без лекар, информира бТВ.

Кметът Пламен Папуров обясни, че през седмицата има лекар, защото повечето от населението са социално слаби, нямат осигуровки здравни и не могат да си плащат медицинските прегледи. Когато селската здравна служба е затворена, хората се спасяват сами. Запасяват с хапчета и се молят никой да не се разболее.

В празничните дни най-близката медицинска помощ е в града. В най-отдалечените райони това означава болният да пътува повече от 50 километра

Големите медицински практики в Търговище ще оставят на смяна по двама лекари през празничните дни, а по-малките се обединяват в общ кабинет. В болниците с 24 часови дежурства са спешните отделения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
631 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.01.01 | 00:52

2
Места за джи-пи-та с уйски бол! Ама никой не искада става джи-пи, щото преди уйскито колко зор е! Предпочитат спешните
Ambulance

2012.01.01 | 00:52

1
хаха,тия имат ли представа изобщо има ли лекари по селата??????Да са живи и здрави екипите на спешна помощ те тичат денонощно за мизерните заплати а джипитата си пият спокойно уискито!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини