Бъчварова уверена, че полицията ще работи успешно срещу престъпността

  • 17 януари 2017 18:06

  • 4791
  • 4
Бъчварова уверена, че полицията ще работи успешно срещу престъпността
©

С ръководството на ОДМВР – Габрово министърът на вътрешните работи и заместник-главният секретар на МВР обсъдиха спецификите на региона и създадената организация за провеждане на полицейската операция. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министър Бъчварова и заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев бяха на работно посещение в Габрово.

По време на срещата в ръководството на областната дирекция бяха обсъдени спецификите на региона по линия на конвенционалната престъпност и създадената организация за провеждане на специализираната полицейска операция с акцент противодействие на престъпността в малките и слабо населени места.

Отбелязано бе, че планираните дейности са финансово обезпечени, осигурени са средства за повече гориво за патрулните автомобили, работи се по процедурата за назначаване на сътрудници по охрана. Вътрешният министър уточни, че автопаркът на ОДМВР - Габрово ще бъде попълнен с 5 нови автомобила.

"Тази специализирана операция е етап от общите ни усилия в борбата срещу конвенционалната престъпност", поясни министър Бъчварова.

"Тя е стъпката, която правим, след като през лятото проведохме срещи с представителите на местната власт в страната и получихме подкрепата на общините, на частните охранителни фирми, на социалните служби и другите институции, представени на местно ниво за активизиране на сътрудничеството по линия на противодействие на конвенционалната престъпност. Сега стана възможно да осигурим и допълнително финансиране за нейното провеждане. С обезпечен финансов и кадрови ресурс, и след изграждането на стабилна основа на сътрудничество, полицейските дейности могат да се реализират пълноценно и усилията ни да дадат още по-устойчиви и видими резултати", заяви министър Бъчварова.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4791 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
рублажиите НА МОСКВИЧИ МАМА ВИ ДА ЕВА ПРОСТА

2017.01.17 | 22:52

3
рублата УМРЯ НА УЯ НА ДОЛАРА ЗАЩО ЛИ ???????????????

2017.01.17 | 22:52

4
давай смело , не спирай , ако прегрееш отвори прозореца и скочи в снега
До рублажията

2017.01.17 | 22:52

2
На баща ти у аспуха болен мозък

2017.01.17 | 22:52

1
Колкото и да не ви се вярва най сигурната страна е Белару. По добре диктатура отколкото джихад

Добави коментар

Водещи новини