Реформаторите върнаха мандата, опитали да съставят кабинет заради стабилността (обновена+снимки)

  • 21 декември 2016 09:38

  • 5623
  • 3
Реформаторите върнаха мандата, опитали да съставят кабинет заради стабилността (обновена+снимки)
© Булфото

Реформаторският блок върна на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното третия проучвателния мандат за съставяне на кабинет в рамките на 43-то Народно събрание.

В Президентството като представители на Реформаторския блок дойдоха Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, Борислав Великов, Александър Христов и Костадин Марков.

Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в заяви, че не са могли да постигнат съгласие за излъчване на министър-председател в поставения от президента срок, затова връщат мандата.

Държавният глава благодари на Реформаторите за усилията, като отбелязва, че преговорите за съставяне на правителство са проведени по много коректен и институционален начин. Съжалявам, че резултатът е този. Очевидно по конституционна процедура вървим към предсрочни избори, добави Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Стремежът на Реформаторския блок беше за съставяне на правителство за запазване на стабилността в страната, под съмнение е подготовката на председателството на Европейския съюз от България през 2018 г. и програмата ни, която беше добра каза пред журналисти Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в след като бе върнат проучвателният мандат.

Бяхме много близко до съставянето на кабинет, но не постигнахме съгласие по отношение на програмата, заяви Христов. Той се въздържа да посочи къде е имало разминаване. Трябваше да се направи всичко възможно демократичната общност да продължи да управлява, каза Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в и добави, че Реформаторският блок е единен и той очаква добър резултат на парламентарните избори.



Така по Конституция всички възможности за правителство в мандата на сегашния парламент се изчерпват, а държавният глава ще трябва да назначи служебен кабинет. Дотук се стигна след като серията преговори между ГЕРБ, Реформаторите и Патриотичния фронт завършиха без успех. През последните дни трите формации опитваха да намерят общи управленски приоритети, за да сформират ново правителство в рамките на сегашния парламент. След поредния ден на политически разговори вчера те обявиха, че това не е възможно.

В 12.00 часа днес президентът Плевнелиев ще направи изявление, в което най-вероятно ще повдигне завесата около бъдещите си ходове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5623 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.12.21 | 11:38

3
Ботев е загинал в битка срещу турци, а тия до него написаха про турска история
до ален

2016.12.21 | 11:38

2
Алене ,лошото е че не спира да изтича цветът на България !Тука ще останат само педалите ,техните синове и дъщери ..кой знае от кой направени!

2016.12.21 | 11:37

1
Тия ренегати защо са до портрета на Христо Ботев ?

Добави коментар

Водещи новини