Меглена Кунева: В България има криза на демокрация

  • 21 декември 2011 07:42

  • 1910
  • 3
Меглена Кунева: В България има криза на демокрация
© Булфото

Много аналогии се правят с новосъздаденото от мен движение - чух такива със СДС и ГЕРБ. Тези два примера са факт, но мога да дам примери и за сдружения, които не са прераснали в партии. Това за мен не е самоцел. Аз искам да стане както в началото на 90-те години на ХХ в., когато толкова много хора излизаха по улиците и искаха промяна.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ учредителят на сдружението "България за гражданите" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

По думите й, по някакъв начин времето се връща и пак е време да направим избор накъде искаме да върви държавата ни и във времето за равносметка около празниците трябва да преосмислим мястото на страната ни в Европа.

"Според изследване, над 50% от хората не искат да гласуват, много хора напуснаха политиката, което не е добре. Чувствам около себе си искане за осмисляне на времето, в което живеем. Гражданите са хората, които имат активна позиция и искам те да имат такава позиция в сдружението. Целите ни са да набележим мерки срещу икономическата криза, кризата в Европа, която е и политическа, ще се борим и срещу кризата на демокрацията в България, както и за спазване на върховенството на закона в страната ни. Друга важна тема е спазването на човешките права. Ние изнесохме цикъл лекции за свободата, на една от които човек ми заяви, че би си продал гласа, защото смята, че не може да промени системата. Това наричам аз криза на демокрацията", посочи Кунева.

Тя определи реформите на кабинета като поза пред ЕС. По думите на Кунева, позицията на България за решенията на Европейския съвет е  двусмислена.

"Не е страшно да загубиш на избори, но е страшно да изкривиш съзнанието на гражданите, както направиха управляващите", каза още Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1910 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.01.06 | 12:33

3
Хората вече гласуват за Бойко,защото нямат друга алтернатива,но ако се появи нова партия със изявени личности,като например Кунева,ще гласувам за Кунева. Видяхме ,че и Бойко остана само с лъжите си,като всички преди него.

2011.12.21 | 11:57

2
До 30 % коледно намаление от www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си .
Гого

2011.12.21 | 11:57

1
То и на мене Бойко ми втръсна от тъпотиите Берлускони номер две на Балканите това правителство се крепи само на обещания и нищо друго.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини