Започват масирани проверки на автобуси преди празниците

  • 20 декември 2011 19:36

  • 2103
  • 2
Започват масирани проверки на автобуси преди празниците
©

Започват масирани проверки на автобусите и автогарите в цялата страна. Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" засилва контрола заради очакваното многократно увеличение на пътниците по време на празниците, съобщи БТВ.

От "Автомобилна администрация" ще следят за реда по автогарите, жп гарите и летища. Инспекторите ще проверяват дали се продават билети, дали се издават багажни разписки, има ли правостоящи пътници или нерегламентиран багаж. Ще се проверяват и такситата.

Въпреки че голямото предколедно пътуване все още не е започнало, някои от автобусите, които потегляха от хасковската автогара, бяха препълнени , а диспечерите - нелюбезни.

Оказва се, че през зимата автобусът си остава е най- сигурният и евтин начин за предвижване, а пътуването един върху друг в маршрутка на кратки разстояния е законно.

За да не ни излезе по-евтиното пътуване солено, инспектори от държавната автомобилна инспекция започнаха масови проверки на техническото състояние на автобусите. Това обаче не притесни шофьорите. Оказа се, че за тях подобни инспекции са почти ежедневие.

Ако все пак нещо по време на пътуването с автобус ви притесни, може да сигнализирате на горещия телефон за нередности в транспорта, чийто номер е разлепен в почти всеки автобус.

Ако се усъмните, че по пътя си сте се натъкнали на нарушение, можете да се оплачете на инспекторите или да се обадите на го

Последвайте канала на

Novini.bg
2103 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
W W W . ORIGINALNI . BE --- НАПРАВИ КОЛЕДЕН ПОДАРЪ

2011.12.21 | 01:54

2
W W W . ORIGINALNI . BE --- НАПРАВИ КОЛЕДЕН ПОДАРЪК !
или да се обадите на го

2011.12.20 | 23:34

1
или да се обадите на го

Добави коментар

Водещи новини