Протест пред парламента - защо за децата с увреждания няма пари

  • 07 декември 2016 08:59

  • 7876
  • 4
Протест пред парламента - защо за децата с увреждания няма пари
© Булфото (Архив)

Един ден нас няма да ни има и какво ще стане с тях тогава? Този въпрос тормози майките на деца с увреждания, които организираха протест пред парламента.

Пред България он ер родителите се оплакаха, че държавата им осигурява пари за отглеждането на децата само до 18 г. Според тях това е нечестно, защото и след тази възраст техните рожби не могат да се грижат сами за тях.

"Ако оставя сина си в дом, това ще е много по-скъпо за държавата", коментира една от майките.

Друга жена се обърна към депутатите и заяви, че е обидена. Разказа, че е работела в Гърция за 600 евро, но се е върнала у нас, за да се грижи за болната си дъщеря. Била я оставила в дом, откъдето си я прибрала "изпонахапана и изпощипана". Майките търсят подкрепа от Народното събрание, макар през годините да се убедели, че промяна трудно може да настъпи. За сметна на това обаче те имат нужда от средства, за да осигурят пари за рехабилитация, психолог, логопед или друг специалист. Настояват и за регистър на децата с увреждания.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
7876 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.12.07 | 19:43

4
Защото ги крадат депутатите.

2016.12.07 | 19:43

3
Защото има за партиите, за НСО, за лимузини на политиците, за депутатски кюфтета, за транспорт на бистришките тигри и за много други по-важни неща от живота на тези деца. И защото имаме премиер, който въпреки това не може, и няма да разбере защо хората го изритаха от топлото местенце.
А.С

2016.12.07 | 14:42

2
Заглавието е абсолютно подвеждащо!!! Семействата на децата и лицата с увреждания искат РЕФОРМА и то адекватна такава! Парите нищо не им помагат , при положение, че я няма съответната услуга съобразена с със специфичните нужди на въпросната социална група!

2016.12.07 | 09:44

1
децата на комунистите имат родители с увреждания

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини