Трайков: Подмяната на V и VI блок на АЕЦ "Козлодуй" ще увеличи мощността им

  • 20 декември 2011 10:02

  • 823
  • 0
Трайков: Подмяната на V и VI блок на АЕЦ "Козлодуй" ще увеличи мощността им
©

Подмяната на генераторите на V и VI блок на АЕЦ "Козлодуй" ще увеличи мощността им с 60 мегавата, като необходимите за това средства са 30 милиона евро.

Това съобщи в интервю за предаването „Преди всички” по БНР министърът на икономиката и енергетиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

"Работи се по предпроектната дейност на тази модернизация. В течение на следващите две години тя би трябвало да бъде осъществена. Започнахме да обсъждаме тази възможност преди няколко месеца. Вече се приближаваме към осъществяване на идеята", обясни министърът.

Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко ще посети АЕЦ "Козлодуй", където се очаква да бъде поставен рекорд в производството на ток. По този повод енергийният министър коментира: Това е 15 765 000 000-ят киловатчас, който ще се произведе от V и VІ реактор. За последен път такова количество е било произведено през 2008 г., но това е било за цялата година, а сега централата го постига на 20 декември, т.е. 10 дни ще работи над рекорда за всички времена, което в АЕЦ „Козлодуй” се измерва с числа от порядъка на 15 млн. лв.

Последвайте канала на

Десислава Станева
823 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини