Нинова: Явно ГЕРБ и ПФ не са се разбрали за постове

  • 30 ноември 2016 14:59

  • 8366
  • 5
Нинова: Явно ГЕРБ и ПФ не са се разбрали за постове
© Булфото

Явно не са се разбрали за постове, влияние, министерски кресла. Така лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за коментира решението на ГЕРБ да не подкрепя никого в съставянето на кабинет в рамките на това Народно събрание.

По думите на Нинова ГЕРБ и ПФ от сутринта са се изпокарали помежду си, не са успели да си разпределят властта и затова от ГЕРБ тръгват към тази крачка.

Чух, че колегите от ГЕРБ са изтъкнали като основна причина и разминаване с техните партньори от ПФ това, че не са се разбрали по промените в пенсионната система, каза тя. Нинова отбеляза, че когато вчера на КСНС Борисов, а след това и други представители на ГЕРБ, са изразили подкрепа за кабинет с ПФ, те са знаели за предложението за увеличение на пенсиите. То е внесено преди десет дни, обсъждано е в бюджетна комисия, те знаят позицията на патриотите каква е и въпреки това вчера казаха: "Да, тръгваме заедно", коментира лидерът на БСП.

Според БСП обаче решението да се върви към предсрочни избори е правилно. То потвърждава нашата теза, че 43-то Народно събрание е изчерпано като ресурс и трябва да се отиде към разпускане на парламента и предсрочни избори, каза лидерът на социалистите.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за посочи, че от "БСП лява България" са подкрепили с гласуване предложението на ПФ минималната пенсия да стане 200 лева и да се преизчислят всички пенсии по нов коефициент. Това не е популистки ход и не за първи път го правим, заяви тя и припомни, че са приложили същата процедура през 2008 г., когато са били на власт. Т. е. за нас това е едно последователно действие и политика, затова днес подкрепихме ПФ, добави лидерът на БСП.

Нищо не се е променило между вчера и днес, когато премиерът в оставка Борисов обяви, че ще даде подкрепа на Патриоти или Реформатори, ако евентуално съставят кабинет. Всичко това доказва нашата теза, че този парламент е изчерпан и трябва да се върви към предсрочни избори, заяви Нинова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8366 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ЧЕРВЕНИ КРАДЛИВИ БОКЛУЦИ

2016.12.01 | 08:32

5
И десет пъти да има предсрочни избори , кликата около СлаНинова ще ги загуби от ГЕРБ ! ЛЕГНАХА СИ ЦЪРВУЛИ И СВИНАРИ, СЪБУДИХА СЕ МИЛИОНЕРИ ! А вече има и милиардери между тази пасмина !

2016.12.01 | 08:31

4
Гробарите се осраха за пореден път! На предсрочните избори ще гласувам за по-малкото зло!

2016.12.01 | 05:31

3
На комунистите само постовете им а в главата... Борят се за властта и като я вземат - не знаят какво да я правят... Помним господин "ехидна заешка усмивка".....

2016.11.30 | 21:18

2
Корнелия се оказа много рядко лайно. Все едно дай си майсторе инструментите за да си свърша работата.

2016.11.30 | 21:17

1
е и цвъц го каза ,но не в такъв ред и малко по заобиколно..

Добави коментар

Водещи новини