Москов: Не виждам друго възможно мнозинство в парламента, различно от сегашното

  • 30 ноември 2016 12:05

  • 3981
  • 3
Москов: Не виждам друго възможно мнозинство в парламента, различно от сегашното
© Булфото

Министърът на здравеопазването в оставка Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва не вижда в рамките на този парламент друго възможно мнозинство, обединено около сходна програма, различно от сегашното, но с друг носител на мандат.

"За да има ново правителство в този парламент, първо трябва да има мнозинство, което ми се вижда трудно. Второ трябва да е ясно каква трябва да бъде програмата, зад която застава това мнозинство, чак тогава идва въпросът каква ще бъде фигурата на министър-председателя", коментира Москов пред журналисти в парламента. Той е скептичен, че е възможен подобрен качествен състав на следващ български парламент при предсрочни избори. Затова според Москов трябва да бъде употребено всяко едно усилие и всяка една възможност, за да може да бъде съставено правителство и мнозинство.

"Няма въпрос дали аз бих могъл или не бих могъл да бъда министър. Въпросът е дали Реформаторският блок първо ще приеме действие по участие в преговори за съставяне на правителство. Ако има мнозинство отново от Патриотичния фронт, ГЕРБ и Реформаторския блок, тогава дали аз ще бъда или няма да бъда министър няма абсолютно никакво значение", добави той.

Министърът на здравеопазването в оставка изрази задоволство, че парламентът е приел на второ четене бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2017 г. Радвам се, че днес надделя разума и смисленият, много по-добрият от миналогодишния бюджет на Здравната каса е приет, заяви той. По думите му това дава практически 247 млн. лева повече като възможни разходи на Касата за покриване на лечение и медикаменти на българските пациенти. Това, което се направи за две години от НЗОК и Министерството на здравеопазването, гарантира в много по-голяма степен ефективността на изразходването на тези средства, добави той.

Последвайте канала на

БТА
3981 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.11.30 | 17:54

3
защо всички педали останаха без вратовръзки ...явно наведени им пречат при секса ...

2016.11.30 | 17:54

2
ти много скоро ще видиш едно много голямо мнозинство в пандиза !
Да те подсетим

2016.11.30 | 17:54

1
Е как ще виждаш като си непрекъснато дрогиран, и без гънки в черепната кухина .

Добави коментар

Водещи новини