Експерт предупреди, че Турция наистина може да пусне бежанците, защото Европа е нагла

  • 28 ноември 2016 09:24

  • 22105
  • 5
Експерт предупреди, че Турция наистина може да пусне бежанците, защото Европа е нагла
© Булфото (архив)

„Има голяма опасност да се разпадне ЕС. Най-голямата опасност е, че еврото ще изчезне - това е порочна практика да се печелят политически задачи чрез икономически политики. То не може да съществува в един съюз, в който има държави на такова различно ниво като например Гърция или Холандия. Еврото е обречено. Ние за щастие не сме вързани с него”, заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия експертът по сигурността Алекс Алексиев.

„Австрийците обещаха да изпратят войници на нашата граница, за да ни помогнат да я пазим. Това е едно положително раздвижване. Не трябва да забравяме, че главните политици в Европа продължават да позволяват на Ердоган да ги шантажира. Това е проблем, който се дължи на Меркел. Тя реши самостоятелно, че ще отвори границите на Европа и то без позволението на Европейския съюз”, заяви експертът по сигурността Алекс Алексиев.

По думите му е възможно границите на Турция да се отворят и да бъде пуснат потока от бежанци.

„Това ще се случи, ако Европа прояви да търпи тази наглост, проявена от Ердоган. Европа е виновна за това, че Ердоган се държи по такъв нахален начин поради това, че направиха една огромна първоначална грешка – че Меркел отвори вратите на мигрантите”, добави той.

По думите му Европа пази Турция, защото тя е част от медицинския съюз, което й дава право да търгува с Европа на префенециални цени, все едно е част от Европейския съюз.

„Ако това спре, Турция ще пропадне. Ако тя не търгува с Европа на преференциални цени, тя става просто една държава от Близкия Изток като останалите”, коментира експертът по сигурността Алекс Алексиев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
22105 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Tuti

2017.04.22 | 20:13

5
Ердоган е голям лидер и политик нашите политици и експерти могат да му правят само свирки.
хоЙБой

2017.04.22 | 20:12

4
турция като си отвори границите европа може да ги затвори и оня комплексар ердоган да си припомни какво стана когато се направи на много гОлем на руснаците и после целува краката на путин.............да не се налага и тук да целува

2016.12.12 | 09:26

3
ще лапаме резани кавали това е истината

2016.12.06 | 01:37

2
Не, че харесвам Ердоган, но Европа НАИСТИНА е нагла!!!
Ghost

2016.12.06 | 01:37

1
Голем ценарий,туртсия щяла да се разпадне ако спре търгувията с лекарства ,лили лили професоре дръж в българия 3 МИЛИОНА прилътци да видим как е два дена нема да държи бг.туртсия нема разпадане в туртция са многобройни етноси под един флак глупако!!!!

Добави коментар

Водещи новини